20. évfordulós Xbox kontroller és headset érkezik
dreampage 2021. Oct. 07.

Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját az Xbox márka, ennek alkalmából a Microsoft hamarosan egy különleges kontrollert és fejhallgatót dob piacra. Modern megoldások találkoznak a klasszikus Xbox színekkel és dizájnnal.

November 15-én lesz pontosan két évtizede, hogy az Xbox konzol – elsőként az Egyesült Államokban – megjelent, és világhódító útjára indult. A kerek évfordulót természetesen a Microsoft is igyekszik emlékezetessé tenni, különösen, hogy az Xbox platform jelenleg sikeresebb, és több játékost ér el, mint valaha. A történelmi pillanatot két új kiegészítő, a klasszikus Xbox dizájnt képviselő kontroller és sztereó fejhallgató fémjelzi.

20. Évfordulós Speciális Kiadású Xbox Vezeték Nélküli Kontroller

Gyönyörű dizájn klasszikus színekkel – mindez egy csomagban. A különleges kiadású, új Xbox kontroller átlátszó fekete borítása az eredeti Xbox debug kit hangulatát idézi meg, míg belül szürkére festett alkatrészeket láthatunk. A klasszikus Xbox-zöld középső gomb az első Xbox logóra hajaz, és ugyanez a szín látható a d-pad körül, illetve a textúrázott markolatokon is.

A 20. évfordulós kontroller természetesen minden olyan funkcióval rendelkezik, amit az Xbox Series X|S kontrollerek kínálnak. Javított ergonómia, textúrázott markolatok és ravaszok, alacsony válaszidejű kapcsolat, dedikált Megosztás gomb, PC, Xbox One és Xbox Series X|S kompatibilitás, és beépített Bluetooth, hogy a mobil eszközökhöz is használható legyen.

További extra, hogy ha ezt a kontrollert a Series X|S konzolunkhoz párosítjuk, akkor megnyílik egy új, 20. évfordulós dinamikus háttér. A különleges eszköz november 15-től lesz kapható, 23.499 forintos ajánlott fogyasztói áron.


20. Évfordulós Speciális Kiadású Xbox Sztereó Headset

A nemrégiben megjelent, vezetékes Xbox Sztereó Fejhallgató alapjaira épül az új, különleges kiadású darab, amely a kontrollerhez hasonlóan átlátszó fekete borítást és szürke belső alkatrészeket kapott, a mikrofonon és a fülkagylókon pedig a klasszikus Xbox-zöld szín látható. A bal oldali tárcsán a 20. évfordulós logó, a jobb oldalin pedig az Xbox logó található.

Az Xbox Sztereó Fejhallgatóhoz hasonlóan ez is puha, nagyméretű fülkagylókat és hosszútávon is kényelmes viseletet kínál. A jobb oldali tárcsával szabályozható a hangerő. Az eszköz támogatja a Windows Sonic, Dolby Atmos és DTS Headphone:X térhangzás-szabványokat.

A különleges kiadású headset a kontrollerrel együtt, november 15-én kerül a boltokba.


Szinte hihetetlen, hogy már kereken húsz éve élvezheti a világ az Xboxot, ezekkel az új eszközökkel pedig remélhetőleg sokan meg tudják ünnepelni a jeles alkalmat. Az eszközökről további információ érhető el a nevükre kattintva, a hivatalos honlapon.