Elérhető a felhőalapú játék a PC-s Xbox alkalmazásban
dreampage 2021. Aug. 09.

Azok, akik tagjai az Xbox Insider programnak, és rendelkeznek Xbox Game Pass Ultimate tagsággal, a mai naptól elkezdhetik tesztelni a felhőalapú játékot, közvetlenül a Windows 10 PC-re elérhető Xbox alkalmazásban – közölte ma a Microsoft.

Újabb lépést tesz előre hamarosan a Microsoft felhő alapú játékszolgáltatása (becenevén xCloud). Az Xbox Game Pass Ultimate tagsággal elérhető megoldás már mindenki számára használható Chrome, Edge és Safari böngészőből, a PC-s játékosok viszont a mai naptól a Windows 10-hez készült Xbox alkalmazásban is kipróbálják, legalábbis az Insider program keretein belül. Ez mind a 22 régióra, így Magyarországra is vonatkozik.

Az Xbox appban elérhető felhőalapú játékstream ugyanazt az élményt nyújtja, amit böngészőben vagy telefonon. Több, mint 100 játék érhető el, amelyeket letöltés nélkül, közvetlenül az Xbox adatközpontokból streamelhetünk Windows 10-es PC-re vagy táblagépre. A játékok maguk már Xbox Series X hardveren futnak, vagyis az így streamelt játékokat magasabb képfrissítéssel és rövidebb töltési időkkel élvezhetjük. Ez tökéletes megoldás lehet arra, hogy ott is játsszunk, ahol épp nincs velünk a konzol, vagy gyorsan kipróbáljunk Game Pass játékokat, amiket később a konzolra le is tölthetünk. Ezzel bármelyik PC-ből játékgépet csinálhatunk, csak egy Bluetooth vagy USB csatlakozású Xbox kontrollerre és internet kapcsolatra van szükség.

Az Xbox alkalmazásban a „Felhőalapú játék” gombra kell kattintani, ott kiválasztani a kívánt játékot, ami azonnal indítható. Az alkalmazás ezen felül más újdonságokkal is bővül, például megtekinthetők benne a kontrollerre és a hálózati állapotra vonatkozó információk, közösségi funkciók, amikkel kapcsolatban maradhatunk barátainkkal, illetve másokat is behívhatunk a saját játékunkba – akár olyat is, aki szintén a felhőből játszik.


Az új funkciót egyelőre az Xbox Insider tagok tesztelhetik, hamarosan azonban mindenki számára elérhető lesz az Xbox app nyilvános kiadásában.

Az Xbox Game Pass Ultimate előfizetésről a hivatalos honlapon található meg minden információ.

Aki szeretné jobban megismerni az Xbox Insider programot, ide kattintson.

Az Xbox Felhőalapú Játékról pedig ezen az oldalon lehet többet megtudni.