Elindult a Halo Infinite multiplayer
dreampage 2021. Nov. 16.

Mindenki számára elérhetővé vált a Halo Infinite multiplayer bétája, teljes tartalommal, az első évadban elért eredményeinket pedig a december 8-i megjelenés után is magunkkal vihetjük.

Nem múlt el az Xbox – és vele együtt a Halo – 20. születésnapja komoly bejelentés nélkül. A 343 Industries bejelentette, hogy a Halo Infinite december 8-i megjelenése előtt, már mostantól játszható a játék multiplayerének bétája. Bár bétának hívják, valójában ez a teljes multiplayer élmény, benne az összes pályával és játékmóddal. A játékosok kipróbálhatják az új bevezetőt, a Halo Akadémiát, játszhatnak botok ellen, illetve normál és Ranked mérkőzésekben is.

Kezdetét vette a Halo Infinite multiplayer első évada is, amely a Heroes of Reach címet kapta. Ez a „Battle Pass” 100 szintet tartalmaz, benne a Reach-ből ismert páncélokkal és más kozmetikai elemekkel. Ahogy azt már korábban közölték, a Halo Infinite-ben a Battle Passok sosem járnak le, így bármikor megvásárolható és elkezdhető. Természetesen maga a multiplayer teljesen ingyenes mindenkinek, nem kell hozzá Xbox Live Gold tagság sem.

A multiplayer alapvetően két részre osztható, a hagyományos Arena (4v4) és a Big Team Battle (8v8) lejátszási listákkal. Ezeken felül saját Spartan katonánkat is a szokott módon testre szabhatjuk, a megszerzett színekkel, páncélokkal, sisakrostélyokkal és sok mással. A Battle Pass szinteken kihívások teljesítésével léphetünk át, minden szint más és más jutalmakkal kecsegtet.

A Halo Infinite multiplayer béta már letölthető Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re és PC-re, a Microsoft Store-ból (link alább) és Steamről. Ezzel kezdetét vette a Halo új korszaka.