Forza Horizon 5 gameplay és limitált kontroller
dreampage 2021. Aug. 25.

Főszerepet kapott a Gamescomon a Forza Horizon 5. Láthattunk csaknem 8 percnyi új játékmenet videót, bemutatták a játék hivatalos borítóképét, és egy új limitált Xbox kontrollert.

Az elmúlt hónapokban a Forza rajongók már több ízelítőt is kaphattak az idén novemberben érkező, lenyűgöző grafikájú Forza Horizon 5-ből. A Playground Games által fejlesztett, nyílt világú autós játék most még teljesebb formát öltött. Megismerhettük a hivatalos borítóképet, megnézhettük a játék bevezető versenyét, amellyel nem mindennapi módon juthatunk el a mexikói Horizon fesztiválra, és egy új, limitált kiadású Xbox kontroller is bemutatkozott.

A Forza Horizon 5 borítóján két gyönyörű autó szerepel: a vadonatúj Mercedes-AMG ONE sportkocsi, és a 2021-es Ford Bronco Badlands. A két jármű jól kifejezi az új játék stílusát, hiszen Mexikóban a terepezés legalább akkora (ha nem nagyobb) hangsúlyt kap, mint a közúti száguldozás. A hivatalos borítókép alább megtekinthető, de ezzel még nagyon sok helyen találkozni fogunk.

Forza Horizon 5 Limited Edition Xbox Vezeték Nélküli Kontroller

A játékkal egyszerre egy korlátozott példányszámban kiadott Forza Horizon 5 kontroller is érkezik. Az új irányító színeit a fesztivál tűzijátékos hangulata ihlette. Ez az első kontroller átlátszó sárga borítással, láthatóak benne a rezgő motorok, az Xbox gombot pedig fényjáték teszi még látványosabbá. A textúrázott ravaszok és ütközőgombok mellett a markolat speciális gumiborítást kapott, a sportkocsik kormányaihoz hasonló mintával. A kontroller november 9-től érhető el.

Végezetül, de nem utolsó sorban új gameplay videót is kaptunk. Ez a Forza Horizon 5 bevezető versenye, amikor hagyományosan megérkezünk a Horizon fesztiválra – de ennek módja ezúttal minden, csak nem hagyományos. Repülőgépekről ledobált autók, féktelen száguldás hihetetlen tájakon az eddigi legextrémebb Forza Horizon nyitányban.

A Forza Horizon 5 november 9-én jelenik meg Xbox Series X|S-re, Xbox One-ra és PC-re. Megvásárolható többféle kiadásban, de Xbox Game Pass tagsággal is elérhető lesz a megjelenés napjától. Aki a Prémium Kiadást választja, az már november 5-én elkezdhet vele játszani.