Forza Motorsport gameplay bemutató
dreampage 2022. Jun. 13.

Öt év után végre teljes valójában bemutatkozott a Forza Motorsport következő része, amely 2023 tavaszán érkezik Xbox Series X|S konzolokra és PC-re. A fejlesztő Turn 10 Studios komoly újgenerációs funkciókat ígér.

2023 tavaszán jelenik meg az új Forza Motorsport – talán ez a legfontosabb információ a népszerű autós játéksorozat legújabb epizódjáról. A számozás nélküli folytatásról, persze, ennél jóval többet is megtudtunk az Xbox & Bethesda Showcase műsorban. Végre mozgásban láthattuk magát a játékot, amit a fejlesztők állítása szerint az alapoktól építettek újjá az Xbox Series X|S konzolokra.

Az új részben visszatérnek olyan rajongói kedvenc pályák, mint Maple Valley, Laguna Seca vagy Spa-Francorchamps, és felbukkannak olyan új versenyhelyszínek, mint Kyalami Dél-Afrikában, vagy a valóságban nem létező Hakone Circuit Japánban. Minden pálya teljesen dinamikus, vagyis változó napszakokkal és időjárással lehet rajtuk számolni. A hőmérséklet változása, illetve a pálya gumizódása hatással lesz a tapadásra, amit az új, a fejlesztők szerint a korábbinál sokszorosan részletesebb fizikai modell tesz majd érezhetővé. Végre lesznek eltérő gumikeverékek, boxkiállások, üzemanyag taktika.

A Forza Motorsport természetesen a grafikájával domborítja a legnagyobbat, a legfőbb újdonság a verseny közben is látható raytracing, vagyis a sugárkövetéses technikával előállított tükröződések. Az autók kasztniján tükröződnek a saját elemeik, a táj, illetve a többi autó is. Ez a garázsban is nyilvánvaló, ahol szétkaphatjuk a járműveket, és a motortérbe is bepillanthatunk. Ha már szerelés: verseny közben a sérülésekre is oda kell figyelni, a Forza Motorsport autóit össze lehet törni, a karosszéria behorpad, a festék pedig lekophat róla.

A Turn 10 Studios szerint a Forza Motorsport minden idők technikailag legfejlettebb versenyes játéka. Hogy igazuk van-e, arról meggyőződhetünk 2023 tavaszán, amikor a játék megjelenik Xbox Series X|S-re és PC-re, illetve természetesen az Xbox Game Pass kínálatában is.