Halo Infinite kampány bemutató
dreampage 2021. Oct. 26.

Alig másfél hónappal a megjelenése előtt végre alaposabb bepillantást nyerhetünk a Halo Infinite egyjátékos kampányába. A videó alapján Master Chief eddigi legnehezebb feladata előtt áll.

Az online multiplayer módot már többször is szemügyre vehettük, sőt ki is próbálhattuk, a 343 Industries által régóta fejlesztett Halo Infinite egyjátékos kampány (Hadjárat) módja azonban egészen mostanáig rejtőzködött. A fejlesztők végre kiadtak egy hosszabb videót, így jobban képbe kerülünk azzal kapcsolatban, hogy mi vár ránk a hatodik fővonalbeli Halo játékban.

A Halo 5 cselekménye után járunk, az akkori események nyomán pedig az emberiség harca a túlélésért csaknem elveszett. Most a Banished nevű ellenséges frakció az elsődleges (de nem egyetlen) fenyegetés, amely átvette a Zeta Halo gyűrűvilág feletti irányítást, és a teljes pusztulással fenyeget. Master Chief azonban nem lesz egyedül ebben a csatában – egy új mesterséges intelligencia csatlakozik hozzá, plusz néhány új barát a UNSC megmaradt egységeiből. Hogy hol vannak a többiek? Dr. Halsey, Lasky, a Halo 5-ben látott Spartan csapatok? Ez egyelőre titok, mint ahogy az is, hogy mi van Cortanával és az előző részben életre keltett Guardian óriásokkal.

A Halo Infinite kampánya tehát a Zeta Halón játszódik, ami egy hatalmas, többnyire nyílt világ. A rengeteg akció mellett járműveket kérhetünk le és vezethetünk, illetve most először Chief képességeit is fejleszthetjük, amikkel vélhetően új helyszínekre juthatunk el. Itt is feltűnik a multiplayerben már látott csáklyavető, amivel magunkhoz húzhatunk tereptárgyakat, vagy felkapaszkodhatunk ellenséges járművekre.

Mindezt jól bemutatja az alábbi, több, mint hatperces videó.

A Halo Infinite december 8-án jelenik meg Xbox One-ra, Xbox Series X|S-re és PC-re. A játék már előrendelhető a Microsoft Store-ból.