Microsoft Flight Simulator frissítések
dreampage 2021. Aug. 25.

A 2021-es Gamescom egyik leglátványosabb résztvevője a Microsoft Flight Simulator, amelyhez több újdonságot is bejelentettek. Érkezik a következő világfrissítés, plusz vadonatúj repülőgépek és játékmódok a nagyszerű szimulátorhoz.

Sikeres volt a Microsoft Flight Simulator konzolos rajtja – a hihetetlenül látványos szimulátorral jelenleg többen játszanak, mint a franchise történetében valaha, ez az aktivitás és energia pedig a játékhoz érkező új tartalmakban is tükröződik. Az idei Gamescom rendezvény keretein belül több újdonságról is lehullott a lepel. A repülés kedvelői nem fognak unatkozni a jövőben.

World Update VI

Talán a legfontosabb, és időben hozzánk legközelebb álló frissítés a World Update VI, amelynek fókuszában Németország, Ausztria és Svájc áll. Ezekben a kéthavonta érkező világfrissítésekben a fejlesztők jelentősen javítják a régiók műholdfelvételeit, új magassági adatokkal teszik hitelesebbé a hegyvidékeket, és számos helyi nevezetességet részletesen is kidolgoznak a szimulátorban. A hatodik ilyen frissítéssel nagyjából 100 híres épület és mesterséges, illetve természetes képződmény kerül be, plusz még részletesebb tájak, növényzet és magassági adatok. Ezeken felül négy további repülőtér részletes, kézzel modellezett változatát is köszönhetjük. Ezek Lübeck, Stuttgart, Klagenfurt és St. Gallen. Az ingyenes World Update VI szeptember 7-én érkezik.

Helyi Legendák I: Junkers JU-52

A Microsoft Flight Simulator fejlesztői új sorozatot indítanak, amelyek ezentúl a világfrissítésekkel egy időben aktuális helyi legendás repülőgépeket is behoznak a szimulátorba. Az első ilyen a veterán Junkers JU-52, amely a piactéren lesz kapható szintén szeptember 7-től, 15 dollárért. Ez egy 1930-as német utasszállító repülőgép, amelyet a megszokott aprólékossággal, milliméter pontosan szkenneltek és modelleztek. A fejlesztők több múzeummal együttműködve igyekeznek digitális formában életre kelteni a világ legendás repülőit, úgyhogy a jövőben még több ilyen típusra számíthatunk.

Volocopter

A múltba révedés mellett a Microsoft Flight Simulator a repülés jövőjébe is tekint. Egy német vállalat, a Volocopter már fejleszti a jövő városi közlekedési eszközét, egy elektromos, helyből felszállni és leszállni képes helikopter-repülőgép hibridet. A VoloCity nevű jármű idén novemberben a szimulátorban is repülhető lesz bárhol a világon, ezzel új lehetőség nyílik a gyönyörű tájak felfedezésére és bejárására, hiszen most először egy helyben is lebeghetünk majd.

Reno Air Race

Idén ősszel vadonatúj játékmóddal bővül a Microsoft Flight Simulator – érkezik a versenyszerű, egymás elleni multiplayer, ehhez pedig a Reno Air Race nevű repülőgépverseny is bekerül a játékba. A STIHL National Championship Air Races nevű bajnokság a világ leggyorsabb motorsportja, a versenyre kifejlesztett repülőgépek akár 800 km/h-val is képesek száguldani, akár 50-250 láb magasságban a földfelszín felett. Ez újabb lehetőség lesz megtapasztalni a repülés izgalmait.

Nagyon sűrű lesz tehát az idei ősz a Microsoft Flight Simulatorban (érkezik a hivatalos Top Gun kiegészítő is anyahajóval, F-18-as vadászgéppel és más meglepetésekkel). A díjnyertes szimulátor már elérhető PC-re és Xbox Series X|S konzolokra, természetesen Xbox Game Pass tagsággal is.