Szeptemberi Xbox frissítés
dreampage 2021. Sep. 24.

Megérkezett az Xbox platform legújabb frissítése, ami végre konzolra is elhozza a Chromium alapú Edge böngészőt, Xbox app fejlesztéseket és más újdonságokat is tartalmaz.

Idén szeptemberben az Xbox mérnöki csapata új frissítést adott ki, amely igyekszik tovább finomítani az Xbox élményt, és könnyebbé teszi a játékok elérhetőségét konzolon, PC-n és telefonokon is. Az e havi frissítés legnagyobb újdonságai a PC-s Xbox alkalmazás új lehetőségei, a Lejátszás Később lista menedzselése és az új, Chromium alapú Edge böngésző konzolon.


Új játéklehetőségek az Xbox alkalmazásban

A Windows 10 PC-re elérhető Xbox alkalmazás nemrégiben komoly frissítést kapott. Most már lehetőség van a felhőalapú játékra közvetlenül az alkalmazásban, illetve megnyílt az Xbox Távoli Játék opció, amellyel a bekapcsolt Xbox Series X|S vagy Xbox One konzolunkról közvetlenül streamelhetjük a telepített játékokat a PC képernyőjére.


Lejátszás Később lista

Az új, „Lejátszás Később” listával lehetőség van saját listát létrehozni a bennünket érdeklő Xbox Game Pass játékokból. Ha van egy játék, ami érdekel, de most nincs időnk játszani vele, egyszerűen rátehetjük erre a listára, így mindig egyszerűen megtalálhatjuk.


Microsoft Edge frissítés

A mai naptól Xbox konzolokon is elérhető a Microsoft Edge böngésző legújabb változata. Ez a böngésző kompatibilis a webes szabványokkal, gyorsabb, biztonságosabb és jobb böngészési élményt nyújt. Az új böngésző natívan támogatja a billentyűzetet és az egeret, ha pedig egy játék a böngészőben nyitna meg egy oldalt, azt könnyedén átküldhetjük egy másik eszközre, így a játék akadály nélkül folytatódhat.

A szeptemberi Xbox frissítés már elérhető. Akinek a konzolja automatikusan nem jelzi, az a Beállítások / Rendszer / Frissítések menüben telepítheti.