Xbox @ Tokyo Game Show 2021
dreampage 2021. Sep. 30.

Az Xbox visszatért – ha csak virtuális formában is – a Tokyo Game Show színpadára, és szeptember 30-án megtartotta nyitóműsorát. Most mi is sorra vesszük az itt elhangzott, legfontosabb híreket.

„Mindig lesznek játékaink” – Ez a 2021-es Tokyo Game Show jelmondata. Az év egyik legnagyobb videójátékos eseményének számító TGS-nek idén az Xbox csapat is aktív résztvevője, és számos fontos hír hangzott el, ami bennünket is érint. Négy újabb országban indult el az Xbox Cloud Gaming, japán játékokkal bővül az Xbox Game Pass kínálata, és egyre több távol-keleti független fejlesztő támogatja a platformot.

Elindult az Xbox Felhőalapú Játék Japánban, Ausztráliában, Brazíliában és Mexikóban

Phil Spencer, az Xbox üzletág vezetője, és Kareem Choudhry, a Cloud Gaming ágazat vezére jelentette be, hogy október 1-től négy újabb országban érhető el a felhőalapú Xbox játék. A japán, ausztrál, brazil és mexikói játékosoknak most már elég egy Xbox Game Pass Ultimate tagság, és több, mint száz játékot élvezhetnek a felhőből streamelve PC-n, telefonon vagy táblagépen.

Forza Horizon 5 PC rendszerkövetelmények

November 9-én érkezik az idei év egyik legnagyobb Xbox exkluzív játéka, a Forza Horizon 5. A fejlesztők a Tokyo Game Show alkalmával osztották meg, milyen rendszerkövetelményekkel számolhatnak a PC-s játékosok. Azt is megtudhattuk, hogy a játék támogatni fogja a rögzítetlen képfrissítést, a 21:9-es képarányt, és a legnépszerűbb kormánytípusokat is:

  • Logitech: Driving Force, G25, G27, G29, G920, G923PS, G923XB, Momo
  • Thrustmaster: Ferrari 458, T150 RS, T300 RS, T500 RS, TMX, T-GT, TS-XW, TX, TS-PC
  • Fanatec: V1, V2, V2.5, CSL, CSL DD, DD1, DD2, Universal HUB device

Új játékokkal bővül az Xbox Game Pass

Kisebb meglepetésre a mai napon új címek érkeznek az Xbox Game Pass kínálatába, köztük olyanok is, amikre nem számítottunk. Nemcsak a japán játékosokat, hanem bennünket is érint, hogy végre Xboxra is megjelenik a remek vizuális novella, az AI: The Somnium Files, és bekerül Game Pass-ba a Scarlet Nexus. Ezen kívül ma jelenik meg, és debütál az előfizetés keretében az Astria Ascending, a Mighty Goose és az Unsighted is.

Új Back 4 Blood trailer

A Turtle Rock Studios által fejlesztett, és a Warner Brothers Interactive által kiadott, ígéretes kooperatív lövöldözős játékból új videót kaptunk. A virtuális vérfürdő október 12-én jelenik meg, első naptól Xbox Game Pass tagsággal is játszható lesz.

Bethesda játékok japánul

Számunkra inkább érdekesség, de Todd Howard, a Bethesda Game Studios producere bejelentette, hogy a jövő novemberben érkező Starfield teljes japán lokalizációt kap. Ez a Bethesda történetének legnagyobb fordítási projektje, több, mint 300 színésszel és több, mint 150.000 oldalnyi szöveggel. Az Arkane Austin lövöldözős játéka, a Redfall is teljes japán nyelvi támogatást kap.

További japán játékok

A műsorban külsős fejlesztők és kiadók játékai is megjelentek, így például az Eiyuden Chronicles, Marvel’s Guardians of the Galaxy, Re:Legend, Ghostrunner és a The King of Fighters XV. Az ID@Xbox csapat sem tétlenkedett, hiszen olyan független fejlesztésű címeket mutattak vagy jelentettek be, mint a Craftopia, The Good Life, RPG Time, Mighty Goose, Lapin, Unsouled vagy az Eternal Return.


A felhőalapú játék japán megjelenésével az Xbox komoly növekedésre számít a régióban, ami még több keleti játékot vonzhat a platformra – ennek jelei egyébként már most is látszódnak, elég csak a fentieket végigböngészni. A Tokyo Game Show jelmondatával tehát messzemenően egyet lehet érteni: valóban mindig lesznek játékaink.