Áprilisi Xbox frissítés
dreampage 2023. Apr. 13.

Megérkezett az Xbox konzolok áprilisi frissítése, ami két új funkcióval bővíti az Xbox One, illetve a Series X|S gépek rendszerét. Megújult a keresési felület, és beállíthatók az aktív órák a további energiaspóroláshoz.

A Microsoftnál folyamatosan dolgoznak az Xbox konzolok rendszerének fejlesztésén, elsősorban a közösségi visszajelzések alapján. Az e havi frissítés már elérhető, és alapvetően két újdonsággal szolgál az Xbox One és Xbox Series konzolok tulajdonosai számára.

Megújult keresőfelület

Aki egy játékot vagy alkalmazást keres az Xbox Store-ban, az közvetlenül a főmenüből, új felületen teheti ezt meg. A keresőképernyő kinézete megújult, galériaszerűen hozza le a találatokat, a találati kategóriák között pedig az LB/RB gombokkal lehet váltani. De közvetlenül a YouTube-on is lehet keresni ugyanitt. A keresőképernyő megnyitható a főmenü jobb felső sarkából, vagy egyszerűen az Y gombot megnyomva bárhol a konzol menüjében.

Aktív órák beállítása

A Beállítások / Általános / Energiagazdálkodás menüben már eddig is beállítható volt, hogy a konzol kikapcsolás esetén teljesen leálljon, vagy csak alvó módba kerüljön. Utóbbi esetben most már beállíthatók az úgynevezett aktív órák: ebben az időszakban a konzol alvó állapotban marad, ezen kívül viszont teljesen leáll, így a 10-15W-os készenléti fogyasztás helyett mindössze 0.5W-ot fogyaszt.

A frissítés mindenki számára automatikusan megjelenik az Xbox konzolok következő bekapcsolásakor. Ha ez mégsem történne meg, akkor a Beállítások / Rendszer / Frissítések menüben ellenőrizhető és indítható a folyamat.