Augusztusi Xbox frissítés
dreampage 2024. Aug. 28.

Az augusztusi Xbox frissítés újdonságokat tartalmaz a felhőalapú játék, az Xbox konzolok és a PC játékok területén, valamint új funkciókkal bővíti a kiegészítőket is.

Megérkezett az augusztusi Xbox frissítés, ami a következő napokban minden Xbox felhasználóhoz eljut majd. A felhasználói visszajelzések alapján az Xbox csapata hasznos újdonságokat eszközölt a számunkra, melyek érintik a felhőalapú játékot, a PC-t, a konzolokat és a kiegészítőket. A frissítés(ek) letöltése után a következőkkel lehet számolni:

 

Xbox Felhőalapú Játék

A Microsoft néhány hónapja jelentette be, hogy az Xbox Felhőalapú játék Amazon TV Fire Stick eszközökön is elérhetővé válik. Az Xbox Game Pass Ultimate játékkatalógusát mától még több Amazon eszközön lehet streamelni. Az eredetileg bejelentett Fire TV Stick 4K Max (2. Gen) és Fire TV Stick 4K (2. Gen) mellett az Xbox app most már Fire TV Stick 4K Max (1. Gen) és Fire TV Cube (3. Gen) eszközökön is használható.

 

Xbox konzolok

Az Xbox konzolokat érintő legfontosabb újdonság a szorosabb Discord összefonódás. Ha valaki összeköti az Xbox és Discord fiókjait, annak most már lehetősége van a Discord barátokat az Xbox konzolos barátlistában megjeleníteni. A rendszer azt is kijelzi, ha a Discord barátok játszanak, vagy épp streamelnek valamit.

További újdonság, hogy a Discord streameket közvetlenül konzolról is lehet nézni, ha benne vagyunk egy Discord hívásban vagy hangcsatornában.

 

PC és Xbox konzolok

Azoknál a játékoknál, amelyek ezt támogatják, ezentúl lehetőség lesz kiválasztani, hogy mindent telepíteni akarunk, vagy csak a játék bizonyos részeit. Ez elsősorban az olyan, több összetevőből álló, hatalmas játékoknál lesz előny, mint a Call of Duty: Black Ops 6, ahol külön ki lehet majd választani a telepítendő részeket, így ezzel jelentős tárhelyet lehet megspórolni.

 

Xbox tartozékok

Két testreszabási opció jelenik meg az Xbox kontrollerek esetében. Az egyik, hogy egy gomb lenyomva tartásához elég legyen csak egyszer megnyomni, majd a felengedéséhez még egyszer („toggle hold”). Ez a funkció a speciális igényű játékosok számára jöhet jól.

A másik újdonság a kontroller kikapcsolását érinti: erre most már az Xbox Tartozékok alkalmazásban is lehetőség van, a További opciók (…) menüben.

 

Aki szeretné megjelenés előtt tesztelni az új funkciókat, és/vagy visszajelzéseket adna az Xbox platform jövőjét illetően, bármikor csatlakozhat az Xbox Insider programhoz. Az ehhez szükséges alkalmazás letölthető Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra, illetve PC-re is.