Az Activision Blizzard King csatlakozott az Xbox csapatához
dreampage 2023. Oct. 13.

A mai nappal a Microsoft hivatalosan is felvásárolta az Activision Blizzard King kiadót. Az alábbiakban a Microsoft Gaming vezetője, Phil Spencer írásának magyar fordítása olvasható.

Imádjuk a játékipart. Játékokkal játszunk, játékokat alkotunk, és első kézből tudjuk, milyen sokat jelent a játék mindannyiunknak egyénenként, és együtt közösségként egyaránt. És ma hivatalosan is üdvözölhetjük az Activision Blizzardot és csapatait az Xbox kötelékében. Ők a kiadói a világ néhány legnépszerűbb és legkedveltebb sorozatainak konzolon, PC-n és mobilon. A Pitfalltól a Call of Duty-ig, a World of Warcrafttól az Overwatch-ig, a Candy Crush Sagától a Farm Heroes Super Sagáig, stúdióik a műfaj határait feszegetik a játékosok számára világszerte.

Régóta tisztelettel tekintek az Activision, Blizzard és King munkásságára, és a hatásra, amit a játékok világára és a popkultúrára gyakoroltak. Akár a Diablo IV kampányát nyomtuk késő éjjel barátokkal, az egész családot összegyűjtöttük egy hétvégi Guitar Hero versenyre, vagy egy epikus sorozatot indítottam a Candy Crush-ban, néhány legemlékezetesebb pillanatom ezen stúdiók alkotásaihoz köthetők. Hihetetlen érzés ilyen legendás csapatokat az Xboxnál üdvözölni.

Csapatként a célunk a tanulás, az innováció, és annak az ígéretnek a betartása, hogy a játékok élvezetét és közösségét még több ember számára elérhetővé tegyük. Egy olyan kultúra által vezérelve tesszük ezt, amelynek célja, hogy mindenki a legjobbját nyújthassa, a legfőbb célkitűzésünk pedig: Játék Mindenkinek. Minden, amit az Xboxnál teszünk, szándékosan inkluzív – a csapatunktól a termékeinken át az elmesélt történetekig, és ahogyan a játékosok kapcsolatban lépnek a szélesebb közösséggel.

Együtt új világokat és történeteket alkotunk, a kedvenc játékaitokat új helyeken tesszük elérhetővé, hogy még többen csatlakozhassanak, és új, innovatív módokon szórakoztatunk majd minden eszközön, beleértve a mobil eszközöket, a felhő streaminget, és sok mást.

A játékosok mindig is a tevékenységünk középpontjában voltak. Ahogy növekszünk, továbbra is a játékosok lesznek a legfontosabbak. Továbbra is figyelünk a visszajelzésekre, és olyan közösséget építünk, amelyben mindenki önmaga lehet, ahol a fejlesztők a legjobbjukat nyújthatják, és ahol szórakoztató játékokat alkotnak. Ahogy ígértük, még több játékot teszünk elérhetővé még több helyen – és ez a folyamat azzal kezdődik, hogy a felhő stream szolgáltatók elérhetik az Activision Blizzard játékokat az Európai Gazdasági Övezetben, ahogy arra kötelezettséget vállaltunk az Európai Bizottságnál. Megkezdjük a munkát, hogy a népszerű Activision, Blizzard és King franchise-okat Game Pass-ban és más platformokon is elérhetővé tegyük. A következő hónapokban további részleteket közlünk arról, mikor számíthattok a játékokra. Tudjuk, hogy izgatottak vagytok – akárcsak mi.

Az Activision, Blizzard és King játékok sok millió rajongója számára az az üzenetünk, hogy jó nap ez a játékra. Ti vagytok ezeknek a sorozatoknak a szíve és lelke, és örömmel üdvözlünk benneteket a közösségünkben. Akár Xboxon, PlayStationön, Nintendón, PC-n vagy mobilon játszotok, itt szívesen látunk – és ez mindig is így lesz, akkor is, ha nem Xboxon játsszátok a kedvenc címeiteket. Mert ha mindenki játszik, mindannyian győzünk. Reméljük, hogy ez a hír lehetőségek egész világát nyitja meg még több játéklehetőség előtt. Köszönjük a folyamatos támogatást. Nagyon sok minden várható a következő hónapokban – izgalommal tekintek a jövőbe, és alig várom, hogy megoszthassam veletek.

– Phil Spencer

[forrás: Xbox Wire]