Az Activision csatlakozik a Microsoft Gaming csapatához
dreampage 2022. Jan. 18.

Olyan sorozatok alkotói, mint a Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft és sok más, csatlakoznak az Xbox csapatához.

Az alábbiakban Phil Spencer, a Microsoft Xbox üzletágának vezetőjének üzenete olvasható:

Az Xbox csapatának küldetése, hogy a videójátékok örömét és közösségét mindenki számára elérhetővé tegye. Tudjuk, hogy a videójáték a világ legélénkebb és legdinamikusabb szórakozási formája, és mind megtapasztaltuk azt a közösségi erőt és barátságokat, amelyeket a játék tesz lehetővé.

Éppen ezért, a fenti küldetés szelllemében izgatottan jelentjük be, hogy a Microsoft megállapodott az Activision Blizzard felvásárlásáról.

Az elmúlt több évtizedben az Activision Blizzard csapatai játékosok milliárdjaitól kaptak elismerést világszerte. Rendkívüli módon örülünk neki, hogy alkalmunk nyílik együtt dolgozni olyan lenyűgöző, tehetséges és elkötelezett csapatokkal, mint az Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob, Treyarch és az Activision Blizzard összes többi csoportja.

Amíg ez a tranzakció le nem zárul, az Activision Blizzard és a Microsoft Gaming továbbra is függetlenül működik. A megállapodás lezárulta után az Activision Blizzard üzletág közvetlenül nekem jelent, mint a Microsoft Gaming vezérigazgatója.

Az üzlet lezárása után szeretnénk minél több Activision Blizzard játékot elérhetővé tenni Xbox Game Pass-ban és PC Game Pass-ban, mind új címeket, illetve klasszikusokat az Activision Blizzard hihetetlen katalógusából. A mai napon szintjén bejelentjük, hogy a Game Pass-nak immár több, mint 25 millió előfizetője van. Ahogy eddig, úgy továbbra is még több értéket és nagyszerű játékokat adunk hozzá a Game Pass szolgáltatáshoz.

Az Activision Blizzard fantasztikus játékai a Felhőalapú Játék terveinket is jelentősen felgyorsítják, amivel még többen vehetnek részt az Xbox közösségben világszerte telefonokon, táblagépeken, laptopokon és olyan eszközökön, amikkel már rendelkeznek. Az Activision Blizzard játékait többféle platformon is élvezik a játékosok, mi pedig továbbra is támogatni fogjuk ezeket a közösségeket.

Vállalatként, a Microsoft célja az inkluzivitás erősítése a játékiparban, mind az alkalmazottak, mind a játékosok soraiban. Mélyen hiszünk a független stúdiókultúrákban. Abban is hiszünk, hogy a kreatív siker és autonómia kéz a kézben jár azzal, hogy minden embert méltósággal és tisztelettel kezelünk. Minden csapat és vezető munkáját ebben a szellemben várjuk el. A jövőben szeretnénk kiterjeszteni a proaktív inkluzivitás kultúráját az Activision Blizzard nagyszerű csapataira is.

A világon nincs még egy olyan szórakoztató és izgalmas iparág, mint a videójátékoké. Soha nem volt még jobb időpont játszani. És ahogy egyre több ember számára tesszük elérhetővé a játék és a közösség élményét, úgy várjuk, hogy az Activision Blizzardot a Microsoft Gaming családjában üdvözölhessük.

– Phil Spencer

[forrás: Xbox Wire]

[további részletek: Microsoft sajtóközlemény]