Bemutatkozott a Remix Special Edition kontroller
dreampage 2023. Apr. 06.

A környezetvédelem jegyében a Microsoft hamarosan új, limitált kiadású Xbox kontrollert dob piacra. Az egyharmad részben újrahasznosított anyagokból készült Remix Special Edition április 18-tól kapható.

A Microsoft már hosszú ideje törekszik arra, hogy a videójátékok inkább csak örömöt jelentsenek, és minél kevésbé terheljék a környezetet. Hamarosan itt a Föld Napja, ami ismét emlékeztet rá, mennyire fontos lenne megőrizni az ökoszisztémát és bolygónk egészségét. Ebből az alkalomból hamarosan egy új Xbox kontroller lesz kapható: a Remix Special Edition, amelynek különleges színei mellett az az érdekessége, hogy részben újrahasznosított anyagokból készült.

Egész pontosan egyharmad részt újrafelhasznált műanyagot találunk ebben az új kontrollerben – korábbi fogyasztói termékek, például autók fényszóróburái, CD-k, vizes palackok és megsemmisített Xbox One kontrollerek „maradványai” kelnek új életre ezekben az eszközökben. A Microsoft módot talált rá, hogy az újra bedarált és felhasznált műanyagok ugyanolyan tartósak és erősek legyenek, mint az új. Mivel azonban az eredményül kapott alapanyag nem homogén, minden Remix kontrollernek egyedi színárnyalata, textúrája, a markolatán pedig egyedi mintázat lehet.

A kontroller igazi földszínekben pompázik, a sötétzöld, sötétkék, barna és sárga színek jól kiegészítik a sötétszürke analóg karokat és gombokat. A kontroller egyébként mindent tud, amit a többi: dedikált megosztás gombbal rendelkezik, van benne Bluetooth és 3.5 mm-es jack csatlakozó, rezgő ravaszok és szabadon átvariálható gombkiosztás.

További érdekesség, hogy a csomagban a kontroller mellett újratölthető akkumulátor és töltőkábel is található – a Microsoft ezzel szeretné hangsúlyozni, hogy eldobható AA elemek helyett inkább ilyet célszerű a játékhoz használni. Az akkumulátor egy töltéssel akár 30 óra játékidőt garantál, 4 óra alatt feltölthető, de akár játék közben is lehet tölteni a mellékelt kábellel.

Az Xbox Remix Special Edition április 18-tól kapható Magyarországon, a csomag ajánlott fogyasztói ára 33.990 Ft lesz. További képek és részletek a hivatalos honlapon találhatók róla.