Binaurális hangzás a Hellblade II-ben
dreampage 2024. May. 21.

A 2017-es, nagysikerű első részt követően a Ninja Theory a Senua’s Saga: Hellblade II-nél is alkalmazza az ijesztően élethű és hatásos binaurális hangtechnikát, ami soha nem hallott eredménnyel jár ebben a sötét, filmszerű kalandjátékban.

A Hellblade: Senua’s Sacrifice sok tekintetben különleges játék volt. Egy viszonylag kis csapat vállalkozása arra, hogy „AAA” minőségben prezentáljanak egy kalandot, és élethű, tudományos értelemben is pontos és hasznos módon ábrázoljanak mentális betegségeket. A bátor lépés bevált, hét évvel később pedig megérkezett a folytatás, a Senua’s Saga: Hellblade II, amely hasonló formában, de minden szempontból magasabb szinten viszi tovább a sorozat erényeit.

A fejlesztők minden eszközt bevetettek, hogy ez a binaurális hangzás hatékonyabb legyen, mint korábban bármikor, így a filmszerű látvány mellett most már a hangokkal való trükközés is az élmény egyik alappillérét képezi. Az Xbox Wire cikkéből kiderül, hogyan tervezte meg a stúdió az élvonalbeli hangzást, és milyen trükköket vetettek be a minél erősebb hatás érdekében.

"Fejhallgató Ajánlott" – az Xbox Wire cikke (angol nyelvű)

Az alábbi videóból pedig jobban megismerhető a Ninja Theory stúdiója, technológiája, és bepillantást nyerhetünk a Senua’s Saga: Hellblade II kulisszái mögé: