Bónusz szeptemberi Xbox frissítés
dreampage 2023. Sep. 28.

Néhány héttel az első szeptemberi Xbox frissítés után befutott egy újabb, további apró, de hasznos funkciókkal, amik könnyebbé teszik a konzolon rögzített felvételek kezelését és az új konzolok üzembe helyezését.

Az Xbox One és Series X|S konzolok felhasználói felülete és rendszere folyamatosan javul és bővül, a felhasználói visszajelzések alapján a játékosok rendszeresen kapnak új funkciókat. Most is ez történik, a legújabb Xbox frissítés a napokban jelenik meg minden konzolos játékos gépén. Ezúttal kisebb horderejű funkciókról van szó, de aki rendszeresen rögzít képeket és videókat a játékaiból, annak igen hasznos lehet a most bemutatkozó új opció.

Nézzük, mi került bele a legújabb rendszerfrissítésbe!

 

Felvételek automatikus feltöltése OneDrive-ra

A mai nappal megváltozik a mód, ahogyan az Xbox hálózat a feltöltött képeket és videókat kezeli. Az Xbox hálózaton tárolt felvételek ezentúl 90 nap után törlődnek. Ahhoz, hogy ezeket véglegesen megtartsuk, biztonsági mentést érdemes csinálni róluk – például a OneDrive tárhelyre való feltöltéssel. Az Xbox konzolokon elérhető Felvételek alkalmazással az összes képet és videót egyszerre feltölthetjük a felhőbe, vagy átmásolhatjuk egy külső tárolóra. A frissítés után az is beállítható lesz, hogy a rögzített felvételek automatikusan feltöltődjenek OneDrive-ra.

A felvételek biztonsági mentési lehetőségeiről itt, a képek és videók kezeléséről pedig itt lehet még többet olvasni.

A OneDrive-ra feltöltött anyagokat aztán könnyen lehet szerkeszteni és vágni PC-n, például a Microsoft Clipchamp videószerkesztővel.

 

„Események” sor a kezdőképernyőn

Mostantól még könnyebb megtalálni a játékbeli eseményeket és új tartalmakat, köszönhetően egy új sornak, ami bekerül a kezdőképernyő alá. Ha lefelé görgetünk, előbb-utóbb megtaláljuk az „Események” sort, ahol láthatóak a különböző élő és jövőbeni események. A csempékre kattintva további részletek jelennek meg az egyes eseményekről.

 

Népszerű appok új Xbox beállításakor

Amikor egy új Xbox konzolt helyez valaki üzembe, még könnyebben megtalálhatja, és rögtön telepítheti is a legnépszerűbb szórakoztató alkalmazásokat, így nem kell őket a Store-ban keresgélni. Egy új képernyőn kiválaszthatóak a kívánt appok (Apple Music, Apple TV+, Netflix, Disney+, Spotify stb.), így ezek azonnal települnek, és a konzol beállítását követően máris használhatóak.

 

Azok a játékosok, akik szeretnének hatással lenni az Xbox jövőjére, csatlakozhatnak az Xbox Insider programhoz, amelyben kipróbálhatóak a legújabb rendszerfrissítések és funkciók, és visszajelzéseket lehet küldeni a fejlesztők részére. Az Xbox Insider programról minden információ megtalálható a Gyakran Ismételt Kérdések oldalán.