Developer_Direct összefoglaló
dreampage 2023. Jan. 25.

4 játékkal, plusz egy exkluzív meglepetéssel készült a Microsoft az Xbox + Bethesda közös prezentációra, amelyen a 2023-ban érkező belsős fejlesztéseket ismerhettük meg nagy vonalakban. Íme, ami a Developer_Direct-ből kiderült.

Az év elején a Microsoft fogadkozott, hogy az igencsak csendesre sikerült 2022-es esztendőt követően idén már jóval több exkluzív játékra és újdonságra számíthatnak az Xbox játékosok. Ezt bizonyítandó a vállalat el is indította 2023-at, egy háromnegyed órás, feszes, de lényeges információkban bővelkedő műsorral. A Developer_Direct januári kiadása négy címre összpontosított, de azért becsúszott egy nem várt meglepetés is, egyenesen Japánból.

Elsőként a Minecraft Legends világával ismerkedhettünk meg. A népszerű kockavilágban játszódó taktikai szerepjátékban egyjátékos és multiplayer kihívások is várnak, a középkori stratégiai játékokra emlékeztető csatákkal, várépítéssel és –erősítéssel, és sok játékmeneti lehetőséggel. A játék 2023. április 18-án érkezik PC-re és minden konzolos platformra.


Következett a Forza Motorsport. A hosszú idő, csaknem hat év után visszatérő autóverseny igazi next-gen élményt ígér. 500 autó, 20 versenyhelyszín, vadonatúj, az autóépítésre és fejlesztésre összpontosító karrier mód. 4K, 60 fps és valós idejű raytracing Xbox Series X-en, a korábbinál élethűbb fizikával és tízszer részletesebb pályákkal. Megjelenési dátum sajnos nincs, de a játék minden bizonnyal még idén megjelenik.


A népszerű online szerepjáték, a The Elder Scrolls Online következő nagy kiegészítője a Necrom alcímet viseli. Ebben egy új kaszt, és egy vadonatúj helyszín szerepel, nevesül Morrowind keleti partvidéke. A Bethesda a műsor után egy több, mint fél órás, különálló adásban mutatta be az új kiegészítőt, amivel a játékosokat már több, mint ezer órányi kaland várja a TESO világában.


Végül, de nem utolsó sorban a Redfall is újra bemutatkozott. Az Arkane Austin új lövöldözős játéka az eddigi legnagyobb a stúdió történetében, egyjátékos kampányt és kooperatív játéklehetőséget is kínál. A hangulatos vámpírvadászat 2023. május 2-án érkezik PC-re és Xbox Series X|S-re.


Ja, és a meglepetés. A japán Tango Gameworks (The Evil Within, Ghostwire Tokyo) egy vadonatúj exkluzív kalandjátékkal örvendeztette meg az Xbox játékosokat. Az eddigiektől teljesen eltérő módon a Hi-Fi Rush egy színes, humoros, külső nézetes kalandjáték, amelynek minden eleme, a harc és a világ is az aktuális zene ritmusára működik. A legjobb az egészben, hogy a játék már a mai naptól elérhető, és természetesen Xbox Game Pass-ban is benne van.


Ez volt az év első (de remélhetőleg nem utolsó) Developer_Direct műsora. A következő körben a Bethesda nagyszabású sci-fi szerepjátéka, az Xbox exkluzív Starfield részleteit ismerhetjük majd meg, minden bizonnyal egy megjelenési dátum kíséretében.