Diablo IV Server Slam május 12-14-én
dreampage 2023. May. 12.

Egész hétvégén üthetjük a Diablo IV szervereket, a nagyszabású akció-RPG megjelenése előtti utolsó nyilvános bétatesztben. Az első fejezet története mellett exkluzív jutalmak is bezsebelhetők a kalandorok számára.

A Diablo IV első nyilvános bétatesztje nem indult zökkenőmentesen – ahogy az várható volt, a megnövekedett érdeklődés miatt komoly gondok voltak a szerverekkel, és csak jóval később lehetett problémamentesen bekapcsolódni a Blizzard Entertainment akció-szerepjátékának első próbaidőszakába. Annak érdekében, hogy a június 6-i teljes megjelenés minél simább legyen, a fejlesztők még egy próbát tartanak, melynek a célja újabb terhelés alá venni a szerver infrastruktúrát.

Mi várható a Server Slam fantáziacímű bétában? Nagyjából ugyanaz, mint az előzőben: a teljes 1. Fejezet helyszíne bejárható és végigjátszható, az összes világeseménnyel és dungeonnel. A különbség most annyi, hogy a létrehozott karakterekkel csak a 20. szint érhető el, illetve természetesen kipróbálhatóak az újrabalanszolt kasztok és képességek is. A bétában létrehozott karakterek törlődnek, tehát nem vihetők át a végleges játékba.

A Diablo IV Server Slam időtartama, magyar idő szerint:

  • 2023. május 12. (péntek) 21:00 – május 14. (vasárnap) 21:00

Visszatér Ashava is, a játék első „World Boss” főellensége, akit csak komoly csapatmunkával lehet legyőzni. Most a szokottnál is nehezebb lesz, hiszen a játékosok 20. szintű karakterekkel lesznek kénytelenek szembeszállni vele (Ashava szintje nem változik, ugyanúgy 25 marad). Ashava május 13-án 18:00 órakor jelenik meg először, és onnantól 3 óránként. Az utolsó megjelenése május 14-én 18:00 órakor lesz.

Lesznek viszont jutalmak is, amiket mindenki megkap, aki a béta során eléri a megadott célokat. Ezek a jutalmak és célok a következők:

  • Initial Casualty cím: Érd el Kyovashad városát legalább egy karakterrel
  • Early Voyager cím: Érd el a 20. szintet legalább egy karakterrel
  • Beta Wolf tárgy: Érd el a 20. szintet legalább egy karakterrel
  • Cry of Ashava trófea: Győzd le Ashavát legalább egy 20. szintű karakterrel

A Diablo IV Server Slam több, mint 70 GB-ot „nyom”, de szerencsére előre letölthető az Xbox Store-ból. Este 9-kor tehát megnyílnak a Pokol kapui, mindenkinek jó szórakozást!