Elérhető a Discord hanghívás Xbox konzolokon
dreampage 2022. Sep. 13.

A mai nappal minden Xbox One és Xbox Series X|S tulajdonos számára megnyílt a lehetőség, hogy Discordon keresztül beszélgessen barátaival, hanghívás és csoportos hívás funkciókkal egyaránt.

Az Xbox csapat júliusban jelentette be, hogy hamarosan Xbox konzolokon is elérhetővé válik a Discord csevegés, így közvetlenül a konzolról is lehet majd csatlakozni hanghívásokhoz és csoportos beszélgetésekhez. Az ígéret most vált valósággá, a Discord Voice funkció elérhetővé vált minden Xbox One és Xbox Series X|S konzolon.

Ezzel a frissítéssel most már bárkivel lehet beszélgetni Discordon a hangos csatornákon, illetve a csoportos hívásokban, közvetlenül a konzolról, így minden korábbinál egyszerűbbé vált kapcsolatba kerülni barátokkal mobilon, Xboxon és PC-n. Ez azt jelenti, hogy azt is lehet látni, ki beszél éppen a csapattagok közül, a konzol menüjében. A Discord csevegés hangereje is állítható, illetve bármikor lehet váltani a Discord és a játékbeli csevegés között.

A funkció eléréséhez csak annyi a teendője mindenkinek, hogy összekapcsolja a Discord és Xbox fiókjait. Ezt akkor is meg kell tenni, ha korábban már sor került rá. Ezután bármilyen Discord hangos csevegéshez vagy híváshoz lehet csatlakozni, és azt Xbox konzolra is át lehet vinni.

A Discord használatáról Xbox konzolon minden egyéb információ és segítség megtalálható az Xbox hivatalos terméktámogatási honlapján. Mindenkinek jó csevegést!