Előrendelhető a Shin Megami Tensei V: Vengeance
dreampage 2024. Mar. 04.

A sorozat történetében először Xbox platformra is ellátogat a Shin Megami Tensei, az ötödik rész jelentősen kibővített, definitív kiadása a Vengeance alcímet kapta. Az Atlus kiváló szerepjátéka már előrendelhető Xbox konzolokra.

1987-ben indult útjára a japán Megami Tensei sorozat, amely a szigetországon kívül Shin Megami Tensei címen lett népszerű. Az Atlus szerepjátékaiból nőtt ki jóval később az immár Xboxon is népszerű Persona széria, de a „fősodor” eddig elkerülte a Microsoft platformját. Ez nemsokára megváltozik, idén nyáron ugyanis érkezik a Shin Megami Tensei V: Vengeance, a legfrissebb, eredetileg 2021-ben kiadott epizód felújított és alaposan kibővített változata.

A Shin Megami Tensei V főhőse egy látszólag átlagos tokiói lakos, aki hazafelé tartva egyszer csak egy másik világban találja magát. Innentől kezdve angyalok és démonok, egy posztapokaliptikus látkép, barátok és ellenségek kerülnek a középpontba. Hasonlóan a Persona játékokhoz, itt is lehetőség van begyűjteni a legyőzött démonokat, és velük kialakítani a legjobb csapatot. Tokió romjai szabadon felfedezhetők, döntéseink függvényében pedig a történetek is változhatnak.

Azért történetek, mert a Vengeance kiadás két, eltérő történetívet tartalmaz. Végigjátszható az eredeti sztori „Canon of Creation” néven, illetve az új történet, a „Canon of Vengeance”, amely új szereplőket, helyszíneket és démonokat is tartalmaz, eltérő végkifejlettel. A fejlesztők szerint a két kampány összesen több, mint 2x80 óra játékidőt kínál majd a JRPG rajongók számára. A felújított kiadás ezen felül megpiszkált látványvilágot, csiszoltabb játékmenetet, továbbfejlesztett harcrendszert és új zenéket is tartalmaz.

A Shin Megami Tensei V: Vengeance 2024. június 21-én jelenik meg Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra, illetve PC-re. A játék kétféle változatban rendelhető elő a Microsoft Store-ban, a Deluxe kiadásban az alapjáték mellett hasznos digitális extrák és két további mellékküldetés található.