Geforce NOW-on is elérhetővé válnak az Xbox PC játékok
dreampage 2023. May. 18.

A mai naptól kezdődően az Xbox Game Studios saját gyártású játékai az Nvidia GeForce NOW felhőszolgáltatásból is elérhetőek lesznek. A Gears 5-öt hamarosan további címek követik.

A Microsoft a mai napon bejelentette, hogy az NVIDIA GeForce NOW előfizetők az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és az Európai Unióban már streamelhetik a felhőből a Gears 5 játékot, amelyet május 25-én a Deathloop, a Grounded és a Pentiment követ. Ez része annak a 10 évre szóló megállapodásnak, amely a két vállalat között született, miszerint az Xbox Game Studios és a Bethesda PC játékai a GeForce NOW szolgáltatásban is elérhetővé válnak. A cégek reményei szerint ezzel még több játékos számára válnak elérhetővé ezek a címek.

A fenti kezdőkínálatot úgy alakították ki, hogy mindenki találjon közülük kedvencet – single-player kampány, történetvezérelt kalandok és családi multiplayer szórakozás is szerepel köztük. Az első hullám után további játékok érkeznek majd az Nvidia felhőszolgáltatásába, így az előfizetők mindig találhatnak valami újdonságot az Xboxtól. A további bejelentéseket a GeForce NOW „GFN” hírleveléből lehet majd megismerni.

Az NVIDIA GeForce NOW előfizetők a Steam, illetve az Epic Games Store rendszerében megvásárolt játékokat streamelhetik a felhőből PC-n, Mac-en, Shield TV-n és Android mobilokon, vagy a play.geforce.now weboldalon keresztül Chromebook és iOS Safari eszközkön. Valamikor a jövőben azonban ez a támogatás a Microsoft Store-ban megvásárolt játékokra is kiterjed majd.

Ez az együttműködés egyébként csak az első abban a sorban, amellyel a Microsoft egyre több felhőalapú rendszerben kívánja elérhetővé tenni a játékait. Az NVIDIA GeForce NOW mellett olyan szolgáltatókkal született megállapodás, mint a Boosteroid, Ubitus, EE és Nware. Idővel az összes jelenleg – és vélhetően jövőbeni – Xbox Game Studios és Bethesda játék elérhető lesz ezeken a felhőalapú platformokon.

A Microsoft célja ezzel természetesen az, hogy játékai mindenki számára elérhetővé váljanak világszerte, eszköztől függetlenül. Az NVIDIA GeForce NOW előfizetők tehát mától a Gears 5-tel is játszhatnak, május 25-től pedig fokozatosan egyre több címmel az Xbox és Bethesda kínálatból.