ID@Xbox Winter Game Demo Event
dreampage 2022. Dec. 05.

Visszatér Xbox platformra a népszerű demó esemény, amelynek keretében a játékosok több, mint 20 készülőfélben lévő független produkciót próbálhatnak ki december 6 és 12 között.

A tél és a hideg időjárás beköszöntével tökéletes alkalom nyílik arra, hogy irtsuk a videójátékos bakancslistát, vagy olyan játékokkal ismerkedjünk meg, amiket eddig még nem próbáltunk. Az Xbox és a The Game Awards együttműködésében erre most további lehetőség is nyílik, jön ugyanis az ID@Xbox Winter Game Demo Esemény, egy rövid időszak, amelynek során megjelenés előtt álló indie játékokat próbálhatnak ki az Xbox One és Xbox Series X|S játékosok.

Néhány dolog, amit érdemes ezekkel kapcsolatban észben tartani:

  • Ezek a demók csak egy hétig lesznek elérhetők. Némelyikük később talán visszakerül a Store „Demó” csatornájára, a legtöbbjük azonban csak arra szolgál, hogy gyors bepillantást nyerjünk egy-egy készülőfélben, ezáltal kezdeti állapotban lévő produkcióba.
  • A fejlesztők tudni szeretnék, mit gondolnak a játékosok. Meg lehet őket keresni a közösségi médiában, vagy a weboldalaikon keresztül, és örömmel veszik a véleményeket és az építő jellegű kritikát.
  • Ezek a „demók” nem hagyományosak. A játékok próbaverziói általában a produkciók megjelenése után, külön készülnek el, hogy bemutassák a végleges élményt, amire a vásárló számíthat. Ebben az esetben viszont félkész játékokról beszélünk, ami inkább egy játékkiállítás „show floor demóihoz” teszi őket hasonlóvá. Lehetnek bennük hibák és csiszolatlanságok, és nem feltétlenül reprezentálják az adott játék végső megjelenését vagy állapotát.

A teljes listát december 6-án ismerheti meg a Nagyérdemű, addig is azonban egy kis ízelítő abból, milyen játékok lesznek kipróbálhatók december 6-12 között:

  • Inkulinati – Yaza Games
  • Rhythm Sprout – SURT/tinyBuild
  • Thirsty Suitors – Outerloop Studios/Annapurna Interactive
  • Tin Hearts – Rogue Sun/Wired Productions

Akit érdekel az esemény, az Xbox konzolokon, a Store-ban találja majd a kipróbálható játékokat.