Így készült a S.T.A.L.K.E.R. 2
dreampage 2024. Oct. 03.

November 20-án végre megérkezik a GSC Game World posztapokaliptikus játéka, a S.T.A.L.K.E.R. 2, amelynek elkészítése cseppet sem volt mindennapi feladat. Erről szól a fejlesztők új dokumentumfilmje, a War Game.

Normális esetben is nagyon érdekes néznivaló lenne, hogy hogyan készül el egy akkora produkció, mint a S.T.A.L.K.E.R. 2. A sorozat túlzás nélkül kultikus státuszban van a PC-s játékosok számára, így a folytatásnak minden szempontból hihetetlenül ambiciózusnak kell lennie. Most először ráadásul nemcsak PC-n, hanem Xbox Series X|S konzolokon is megjelenik, ami extra feladat volt a fejlesztők számára. De az ukrán GSC Game World helyzete távolról sem normális – hogy miért, azt nyilván senkinek nem kell ecsetelni. A fejlesztők úgy voltak kénytelenek tető alá hozni a projektet, hogy a csapat több tagja közben a hazáját is védte, nagyon is valós fenyegetésektől.

Éppen ezért duplán érdekes dokumentumfilm a WAR GAME: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2, amely egy különleges produkció még különlegesebb körülmények közötti elkészültét mutatja be. A film mától elérhető a YouTube-on, érdemes rászánni az időt.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor jó néhány csúszás után már semmi nem áll a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl megjelenésének útjába, és november 20-án megérkezik Xbox Series X|S-re és PC-re. A játék az Xbox Game Pass kínálatában is elérhető lesz a megjelenés napjától.