Ingyenes játékok: 2022. április
dreampage 2022. Mar. 31.

Folytatódik a tavasz, vele együtt pedig az ingyenes Xbox játékok programja. Áprilisban egy 3D-s és a 2D-s platformert kapunk, de befért a kalapba némi extrém motorsport és egy kis űrbéli építkezés is.

A hónap végének közeledtével a Microsoft közzé tette az ilyenkor szokásos ingyenes játékok listáját. A négy cím Xbox One, illetve Xbox Series X|S konzolokra tölthető le mindenki számára, aki rendelkezik Xbox Live Gold vagy Xbox Game Pass Ultimate tagsággal. A visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően mind a négy játék futtatható ezeken a gépeken.

Az ingyenes kínálat egy szívhez szóló térbeli platformer játékkal indul, amelyben egy fiatal lány és egy rejtélyes macska különleges barátságának lehetünk szemtanúi. A hónap második felében sem kell nélkülözni a műfajt, ekkor egy kifejezetten színes független produkciónak örülhetünk. A korábbi konzolgenerációkat ezúttal két Xbox 360 cím képviseli, az egyikben krosszmotorokkal és quadokkal versenyezhetünk, a másikban pedig űrállomást kell építenünk a Microsoft második konzoljának egyik nyitócímében.

Az ingyenes játékok áprilisi menetrendje:

Xbox One:

  • Another Sight (április 1-30.)
  • Hue (április 16-május 15.)

Xbox 360:

  • Outpost Kaloki X (április 1-15.)
  • MX vs ATV Alive (április 16-30.)

Akinek még nincs Xbox Live Gold tagsága, de érdekli a szolgáltatás – akár az online multiplayer, az ingyenes játékok vagy a heti kedvezmények miatt – az a https://www.xbox.com/hu-HU/live/gold oldalon mindent megtudhat róla, és fel is iratkozhat rá. Az Xbox Game Pass Ultimate-ről (aminek része a Gold is) ide kattintva lehet elolvasni minden lényeges információt.