Június 21-én érkezik a Fall Guys
dreampage 2022. May. 17.

Hosszas várakozás után, idén nyáron Xbox konzolokra is megjelenik az utóbbi évek egyik legnépszerűbb multiplayer játéka, a Fall Guys. A produkció ráadásul modellt is vált, és mindenki számára ingyenes lesz.

Csaknem két évvel az eredeti megjelenés után üzleti modellt vált, és első évadjával gyakorlatilag újraindul a Mediatonic többszereplős kalandjátéka, a Fall Guys. A látványos, vicces „battle royale”, amelyben a játékosok egymást lökdösve próbálnak átjutni furfangos akadálypályákon, teljes egészében ingyenes címként kezdi új karrierjét az első szezonnal, melynek címe Free For All. A váltás idén június 21-én megy végbe, és ezen a napon Xbox Series X|S és Xbox One konzolokra is elérhetővé válik.

További jó hír, hogy az Xbox Game Pass Ultimate tagok rögtön jutalmakra is számíthatnak. Az „előnyök” rendszerén keresztül az első három hónapban három exkluzív öltözéket kapnak az Ultimate tagok. Ezek a Robo Rabbit, Coconut Milk és Purple Hipster kosztümök, melyeket június, július és augusztus folyamán lehet majd letölteni a játékhoz. Az Xbox Game Pass Ultimate tagok így biztosan kitűnnek majd a tömegből az akadálypályákon, az újraindított Fall Guys ugyanis teljes cross-play támogatással rendelkezik, így az összes platform játékosaival együtt küzdhetünk.

Ingyenesen játszható címként természetesen a Fall Guys is bevezeti a szokásos elemeket: induláskor elérhető lesz egy Szezonbérlet, ingyenes és fizetős szinttel, öltözékeket és más kozmetikai elemeket pedig egy új virtuális pénz, a Show-Buck segítségével vásárolhatnak majd a játékosok.

A bejelentéssel egy időben az előregisztráció is megkezdődött, amivel tulajdonképpen az érdeklődést lehet előre jelezni (kötelezettséggel nem jár). Minél többen regisztrálnak elő, annál több jutalom kerül feloldásra, melyeket a regisztrálók a játék indulásakor kapnak meg. A megnyitható jutalmak és maga az előregisztráció az Epic Games oldalán intézhető néhány kattintással.

Június 21-én tehát új korszak kezdődik a Fall Guys életében, ezzel együtt pedig végre az Xbox játékosok is belevethetik magukat az akadálypályás őrületbe. Valószínűleg ez lesz az idei nyár egyik legnagyobb mókája, úgyhogy érdemes hűsítőkkel és jó sok szabadidővel készülni.