Magyarországon is elindult az Xbox Game Pass Friends & Family
dreampage 2023. Feb. 22.

Az Xbox Game Pass Ultimate családi csomagjával egyszerre akár öten is osztozhatnak az Ultimate tagság előnyein. A csoportos előfizetés hat új régióban, köztük Magyarországon is elérhetővé vált, és már igényelhető.

Egy korai tesztidőszakot követően – amelyben csak Kolumbiában és Írországban volt kipróbálható a lehetőség – az Xbox Game Pass Ultimate családi csomag 2023. február 21-től hat további országban is elérhetővé vált. Chile, Magyarország, Izrael, Új-Zéland, Dél-Afrika és Svédország játékosai örülhetnek, hiszen az új „Friends & Family” (Barátok és Család) lehetőséggel egy Xbox Game Pass Ultimate tagságon akár öten is osztozhatnak, élvezve annak minden előnyét kötöttségek nélkül.

Ez a lehetőség még könnyebbé teszi a Game Pass játékok használatát családok és baráti csoportok számára konzolon, PC-n és a felhőben egyaránt. A családi csomag további előnye, hogy egyszerre lehet játszani öt eszközön, akár ugyanazzal a játékkal, platformtól függetlenül (Xbox One, Xbox Series X|S, Windows PC vagy Felhőalapú Játék (Béta)).


Tudnivalók az Xbox Game Pass Ultimate Friends & Family tagságról:

  • A tagságnak egy tulajdonosi profilja van, hozzá lehet csatlakozni további 4 tagnak. Minden tagnak saját Microsoft-fiókra van szüksége. Egy családi/baráti kör tagjainak ugyanabban a régióban kell lennie (tehát mindenkinek magyar Microsoft-fiókkal kell rendelkeznie).
  • Az, aki rendelkezik már valamilyen Game Pass tagsággal, és váltani szeretne, annak a fennmaradó ideje értékarányosan átalakul Friends & Family tagsággá. Például 1 hónap Ultimate tagság 18 napnyi családi csomaggá alakul. Az átváltás végleges, így ha valaki vissza szeretne térni egy másmilyen tagsághoz, annak le kell mondania, és meg kell várnia, amíg a családi tagság lejár.
  • A meghívott (tehát nem tulajdonos) tagoknak nincs lehetősége átváltásra. Egy csoporthoz való csatlakozás előtt érdemes lemondani a meglévő tagságot, és megvárni, amíg az lejár. Akinek még nincs Microsoft-fiókja, annak létre kell hoznia egyet, mielőtt csatlakozhatna egy csoporthoz.
  • Az Xbox Game Pass Ultimate Friends & Family tagság havidíja 8.390 Ft. (Ez tehát megosztható a tagok között, de fizetnie a tulajdonos fióknak kell.)

Az új tagság ezen az oldalon érhető el.

Xbox Game Pass Friends & Family GYIK – Minden fontos kérdés és válasz megtalálható az Xbox terméktámogatási oldalán.