Megérkezett az Xbox Game Pass Standard
dreampage 2024. Sep. 11.

A régi konzolos Game Pass tagságot mostantól felváltja a Game Pass Standard, ami tartalmazza az online játéklehetőséget, viszont az exkluzív premiercímeket nem, amelyek ezentúl csak Ultimate-tel lesznek elérhetőek.

A korábbi bejelentések alapján néhány hónapja megszűnt a lehetőség a hagyományos „Xbox Game Pass for Console” tagság váltására, ennek a helyét mostantól az Xbox Game Pass Standard veszi át. Az új változat nagyjából ugyanazt nyújtja, mint elődje, van viszont két, kulcsfontosságú változás: a Standard tagság is tartalmazza a konzolos online játékot (a korábbi konzolos tagság csak a játékkönyvtárat tartalmazta, és külön Core tagság kellett az online multiplayerhez), viszont kikerült belőle a Microsoft saját exkluzív játékainak nagy része, és néhány külsős Game Pass cím, melyek ezentúl csak Xbox Game Pass Ultimate tagsággal érhetőek el.

Fontos azonban megjegyezni, hogy azok, akik megtartották az eddigi konzolos Game Pass tagságukat, és nem mondják le, azok továbbra is élvezhetik annak előnyeit, tehát a premier címeket is.

A három Game Pass tagság közötti különbségeket jól szemlélteti az alábbi táblázat (és természetesen negyedikként ott van a PC Game Pass is, amely a PC-s játékosok számára lett kialakítva):

Az új előfizetők számára elérhető Xbox Game Pass Standard tagság azért nem nélkülöz minden saját gyártású játékot. Olyan legendás sorozatok, mint a Halo vagy az Age of Empires, illetve olyan masszívan népszerű címek, mint a Minecraft, a Forza Horizon 5 vagy a Rainbow Six Siege továbbra is benne vannak a játékkönyvtárban.

A különböző Xbox Game Pass tagságokról, játékkönyvtárakról és előnyökről a hivatalos honlapon lehet részletesen tájékozódni. Itt külön Gyakori Kérdések kategória is van, ahol el lehet olvasni minden tagsággal kapcsolatban a legfontosabb információkat (előfizetés, lemondás, váltás egyikről a másikra stb). Az új Standard tagság bevezetésével remélhetőleg minden konzolos játékos megtalálja a neki megfelelő szintet az igényeinek megfelelően.