Megjelent a Forza Horizon 5: Rally Adventure
dreampage 2023. Mar. 30.

Elérhetővé vált a Forza Horizon 5 második, egyben utolsó nagy kiegészítője, a Rally Adventure. Címéhez hűen ez a bővítmény a rali világába kalauzolja a játékosokat 10 új autó volánja mögött, a festői Sierra Nueva tájain.

A Playground Games és a Microsoft végre kiadta a Forza Horizon 5 régen várt második kiegészítőjét. Ebben a DLC-ben egy új terület, Sierra Nueva válik elérhetővé, ahol a játékosok igazi raliszörnyeket vezethetnek homokon és aszfalton, nappali és éjszakai versenyek keretében.

A bővítmény összesen 61 km-nyi új utat kínál felfedezésre, tele hegyi szerpentinekkel, gyilkos kanyarokkal és ugratókkal. Az időjárás sem mindig lesz kegyes a versenyzőkhöz, időnként ugyanis homokviharok nehezítik az idő (vagy egymás) elleni száguldást. A csomag egy vadonatúj kampányt is tartalmaz, több eseménnyel, mint bármelyik korábbi Horizon DLC, rengeteg szakaszversennyel és hagyományos Horizon futamokkal. A környezet változatosságára sem lehet panasz, Sierra Nuevában egy hatalmas, elhagyatott bánya, epikus kanyonok, dinamikusan formálódó homokdűnék, füves dombok és néhány isten háta mögötti kis falu is felfedezhető.

Egy autós játék természetesen mit sem ér autók nélkül, a Rally Adventure-ben pedig 10 új járgányt lehet kivinni az időnként úttalan utakra. Az újdonságok között van például a 2022-es Ford F-150 Lightning Platinum, az 1973-as Hoonigan Volkswagen Baja Beetle Class 5/1600 ‘Scumbug’ és a 2001-es Ford #4 Ford Focus RS. Új tuning lehetőségek is kerültek a játékba – minden autó felszerelhető a szükséges rali kiegészítőkkel, például szélesebb felnikkel és body kitekkel. A zenékről az Epitaph Records gondoskodik, 15 új punk dallal, hogy még hangulatosabb legyen a ralizás.

A Forza Horizon 5: Rally Adventure már kapható, beszerezhető 6.490 forintért Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra, illetve PC-re.