Megjelent a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone
dreampage 2024. Mar. 07.

Nem maradtunk igazi meglepetés, klasszikus „shadow drop” nélkül az Xbox Partner Preview műsor alkalmából. Az előadással egy időben megjelent Xbox konzolokra a klasszikus S.T.A.L.K.E.R. trilógia felújított kiadása.

Habár a fél világ a régóta készülő S.T.A.L.K.E.R. 2 megjelenését várja, az addig hátralévő időt sem kell a Zónán kívül tölteni. Az ukrán GSC Game World abszolút meglepetésre elkészítette a klasszikus, PC-s trilógia felújított változatát Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra. A S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy három játékot tartalmaz egyben, de az epizódok külön is megvásárolhatók.

A gyűjtemény tartalmazza a 2007-ben megjelent S.T.A.L.K.E.R.: Heart of Chornobyl játékot, annak előzményét, a Clear Skies-t, valamint a folytatást, a Call of Prypiat alcímű epizódot. A három játék segítségével felfedezhetjük a radioaktív Zóna titkait az itt szolgáló „stalkerek” segítségével. A terep, a romos városok és az alattuk húzódó katakombák nemcsak a sugárzás miatt halálosak, hanem az itt rejtőzködő mutáns szörnyek miatt is. Hatalmas tájak, kelet-európai hangulat, és a valódi csernobili atomerőmű és Prypiat városa alapján modellezett helyszínek várják a kötélidegzetű játékosokat.

A most kiadott gyűjtemény konzolokhoz igazított irányítást, illetve akár 4K felbontást és 60 fps képfrissítést kínál, vagyis minden eddiginél szebb és csiszoltabb formában játszható újra az eredeti, klasszikus trilógia.

A három játékot tartalmazó trilógia 13.900 forintért, az egyes epizódok külön-külön 6.900 forintért kaphatók a Microsoft Store-ban. Jó vadászatot!