Megjelent a Senua’s Saga: Hellblade II
dreampage 2024. May. 21.

Hosszú várakozás után a mai naptól végre elérhető a Ninja Theory új kalandjátéka, a Senua’s Saga: Hellblade II. Xbox Series X|S konzolokon és PC-n is elindulhatunk az izlandi kirándulásra, természetesen Game Pass tagsággal is.

Eredeti, 2017-es megjelenése után a Hellblade: Senua’s Sacrifice rögtön népszerű játékká vált, és mindössze két évet kellett várni a folytatás bejelentésére. A Senua’s Saga: Hellblade II fejlesztése azonban – részben az úttörő Unreal Engine 5 technológia késlekedése miatt – jelentősen elhúzódott, így az Xbox Series X|S konzolok egyik húzócímének számító játékra egészen mostanáig kellett várni. A Ninja Theory új, filmszerű narratív kalandjátéka már kapható konzolokra és PC-re.

A filmszerű ebben az esetben szó szerint értendő kifejezés: a Hellblade II kihasználja az Unreal Engine 5 minden képességét és grafikai trükkjét, a Metahuman technológiával létrehozott főszereplő pedig alighanem a játéktörténelem eddigi legélethűbb virtuális embere. A történet szereplőinek arcát, mimikáját és animációját valódi színészekkel vették fel, ezt helyezték a grafikus motor által létrehozott fotorealisztikus környezetbe.

Műfaját tekintve a Hellblade II az előd megoldásait viszi tovább: külső nézetes kaland-akciójáték, amelyben a felfedezés és a történetmesélés legalább akkora hangsúlyt kap, mint az intenzív harcok. A történet tovább folytatja Senua kalandját, ezúttal a 10. századi Izlandon, ahol további megpróbáltatások várnak rá. A sorozat egyúttal ismét fantasztikusan bemutatja a pszichózis tüneteit és kihívásait – Senua hallucinál, dolgokat lát és hall, saját elméje legalább akkora ellenfélnek számít, mint a rá támadó teremtmények. Binaurális hangzása miatt a játékot leghatásosabb fejhallgatóval játszani, ahol igazán kijönnek a magas minőségű térbeli hangok.

A Senua’s Saga: Hellblade II a mai naptól kapható Xbox Series X|S-re és PC-re. Ára 20.900 forint, de játszható Xbox Game Pass tagsággal is konzolon, PC-n és a felhőben egyaránt. Mindenkinek jó kalandozást Izland viharverte tájain!