Megjelent a Starfield
dreampage 2023. Sep. 06.

A 2023-as év legnagyobb Xbox exkluzív játéka, a Bethesda Game Studios vadonatúj sci-fi RPG-je, a Starfield mától kapható Xbox Series X|S-re és PC-re, ráadásul Game Pass tagsággal is elérhető.

A Bethesda Game Studios, a The Elder Scrolls és a Fallout sorozatok alkotócsapata több, mint 25 év után először jelentkezik vadonatúj univerzummal. A Starfield az egész stúdió és Todd Howard, a csapat vezetőjének régi álma volt, egy olyan nagyszabású sci-fi eposz megalkotása, amely egyesíti a Bethesda szerepjátékokra jellemző összetettséget, és a világűr szabadságát és méreteit. Az eredményhez sok-sok év munkája, a korosodó Creation Engine grafikus motor jelentős átalakítása, a kilencedik generációs konzolok megjelenése és a Microsoft anyagi támogatása kellett, plusz egy csaknem egyéves halasztás az eredetileg tervezett megjelenési dátumhoz képest. A hajtóműveket azonban mától be lehet gyújtani, a Starfield megjelent Xbox Series X|S-re és PC-re.

A játékban egy űrhajóst alakítunk (saját karakterünket természetesen mi hozzuk létre, egyedi kinézettel, tulajdonságokkal és háttértörténettel), aki az emberiség távoli jövőjében egy rejtély felfedezése után csatlakozik a Constellation csapatához, különleges ereklyék után kutatva. Hogy a galaktikus utazás hova vezet, az innentől kis túlzással csak rajtunk múlik – a Starfieldben több, mint ezer bolygó járható be, különböző csillagrendszerek, hatalmas városok, kutatóállomások, aszteroidamezők, űrcsaták és részletes, összetett RPG karakterfejlődés által övezve. A játék belső és külső kameranézetből is játszható, a valós idejű lövöldözős harcrendszer mellett még űrhajó- és bázisépítés is vár, ami eddig nem látott szabadságot és lehetőségeket ad a felfedezők kezébe.

Idén nyáron a Bethesda részletesebben is bepillantást nyújtott a Starfield lehetőségeibe. Akit érdekel, annak érdemes megnéznie Todd Howard és kollégáinak háromnegyedórás bemutatóját.

A Starfield kétféle változatban kapható:

  • Standard Edition (25.900 Ft): Alapjáték
  • Premium Edition (35.400 Ft): Alapjáték, Shattered Space történetkiegészítő, Constellation Skin Pack (Equinox lézerpuska, űrruha, sisak és Boost Pack), illetve Hozzáférés a Starfield digitális képgyűjteményhez és zenei anyagához

Még ennél is jobb azonban, hogy a játék Standard változata Xbox Game Pass tagsággal is elérhető konzolon, PC-n és a felhőben is, így azok is játszhatják, akik Xbox One konzollal rendelkeznek, de van Game Pass Ultimate tagságuk. Ők a felhőből streamelhetik a Series X változatot.

Irány a világűr! A Starfield a mai naptól vár minden Xbox, PC és Game Pass játékost. Hajtóműveket begyújtani, sisakrostélyt lehajtani, és jó utat, űrhajósok!