Megjelent az Age of Mythology: Retold
dreampage 2024. Sep. 04.

A mai naptól Xbox Series X|S konzolokon és PC-n is elérhető az Age of Mythology: Retold, a 2002-ben megjelent legendás RTS teljes egészében újraalkotott változata. Kapható Standard és Premium változatban, illetve Xbox Game Pass tagsággal is játszható.

Az eredetileg 2002-ben, akkor még kizárólag PC-re megjelent Age of Mythology az RTS (valós idejű stratégia) műfaj etalonjának számító Age of Empires sorozat mellékszála volt, amely a történelmi hűség helyett mitológiai civilizációkkal és természetfeletti figurákkal és képességekkel tette még érdekesebbé az akciót. A stratégiai játékok kedvelői hamar szívükbe zárták ezt az alkotást, amikor pedig a Microsoft elkezdte újraalkotni az Age of Empires játékokat, a rajongók hamar megjelentek a Mythology remake-jét is követelve. Kívánságuk ma válaszra talált, megjelent ugyanis az Age of Mythology: Retold, az eredeti játék minden szempontból újratervezett változata, modern látvánnyal és játékmeneti megoldásokkal, valamint új tartalmakkal. A hagyományoktól eltérően ráadásul ez az első „Age of” játék, amely PC mellett konzolokra is egy napon jelenik meg.

„A díjnyertes Age of Empires-sorozat alkotói által fejlesztett Age of Mythology: Retold a történelmi keretekből kilépve a mítoszok korába kalauzol, egy olyan korba, amelyet istenek, szörnyek és emberek népesítenek be. A Retold az Age of Mythology legkedveltebb elemeit ötvözi a modern valós idejű stratégiai játékok működésével és megjelenésével, és epikus és innovatív élményt kínál a régi és új játékosoknak egyaránt. Védd meg a birodalmadat, vezess harcba legendás szörnyeket, és hívd segítségül az istenek erejét, hogy eltipord ellenfeleidet.

Hívd segítségül az isteneket: Válassz isteneket a görög, az északi, az egyiptomi vagy az atlantiszi panteonból. Söpörd félre ellenségeidet pusztító viharok és földrengések megidézésével, vagy szabadítsd rájuk a félelmetes Nídhögg sárkányt. Vagy kérj tápláló esőt és védelmező Driádokat, hogy a néped sokasodhasson, és virágzásnak indulhasson a birodalmad.

Szabadítsd el a szörnyeket: Többek között kentaurok, trollok és múmiák várják a parancsaidat. A Nap erejével támadó, ékszerekkel díszített krokodiloktól egészen a félelmetes erejű küklopszokig számos egységet vethetsz be, amelyeket híres mitológiák ihletettek.

Egy epikus mitológiai univerzum: Vágj neki az összesen 50 küldetést kínáló hadjáratoknak, amelyek során bejárhatsz egy hatalmas mitológiai világot; ostromold meg Trója bevehetetlen falait, harcolj óriások ellen Midgard fagyos pusztáin, és fedezd fel Ozirisz titkait Egyiptom dűnéi között! Válj mitikus hőssé… vagy emelkedj egyenesen az istenek közé.

Barátokkal még jobb: Együtt játszhatsz a barátaiddal, akár egymás ellen, akár a fejlett MI csapataival szembenézve; a több tucatnyi véletlenszerűen generált térkép és történet szinte végtelen újrajátszási lehetőségeket kínál.”

A magyar játékosoknak további jó hír, hogy az Age of Empires IV-hez hasonlóan az Age of Mythology: Retold is teljes magyar felirattal élvezhető! Az alapváltozat ráadásul Xbox Game Pass (konzol, PC, Ultimate) tagsággal is játszható Xbox Series X|S-en és PC-n, így tényleg semmi nem áll az Xbox játékosok útjába, hogy kipróbálják ezt a remek stratégiai alkotást. Aki pedig további digitális extrákra vágyik, az megveheti a Premium kiadást, amelyben az alapjáték mellett egy klasszikus portrécsomag és egy új istenség, Freyr is megtalálható.