Megjelent az Octopath Traveler II
dreampage 2024. Jun. 06.

Nyolc hős, továbbfejlesztett HD-2D látvány és egy nagyszerű JRPG kaland várja az Xbox játékosokat, miután hosszas várakozás után végre a Microsoft platformján is elérhető lett az Octopath Traveler II.

A 2018-ban megjelent, első Octopath Traveler nagy siker lett, több, mint 3 millió eladott példány után nem is volt kérdés, hogy a Square-Enix folytatást készít hozzá. A nyolc hős különálló, mégis összefonódó kalandjait feldolgozó szerepjáték második része eredetileg kihagyta az Xbox platformot, a japán kiadó multiplatform terjeszkedésének köszönhetően azonban végre számunkra is megérkezett az első felvonásnál is nagyobb, szebb és jobb folytatás.

Az Octopath Traveler II az első részhez hasonlóan nyolc szereplő történetét dolgozza fel, akik egymás mellé szegődve, egymást segítve kalandoznak Solistia világában. Ezen a hatalmas kontinensen változatos kultúrák virágoznak kelettől nyugatig. Szárazföldön és tengeren is felfedezhető a világ, ahol változó napszakok és természetesen rengeteg kincs, veszély és főellenség várja a kalandorokat, körökre osztott harcrendszerrel. A játék egyértelmű vonzereje a klasszikusokat idéző, mégis modern és látványos „HD-2D” kialakítás, amit a Square-Enix számos játékában megcsodálhattunk már.

Hogy milyen sorrendben kezdjük el a szereplők történeteit, kivel hová megyünk, kit hogyan használunk a csapatban, az csak rajtunk múlik, úgyhogy minden végigjátszás és minden játékos élménye akár merőben eltérő lehet. A harcrendszerben megmaradt az első részből ismert Break és Boost rendszer, de további mechanikákkal szintén bővültek a lehetőségek.

Az Octopath Traveler II – hosszú várakozás után – tehát mától kapható Xbox Series X|S és Xbox One konzolokra. Ára 22.490 forint, de ami sokkal jobb hír, hogy a megjelenés napjától elérhető Xbox Game Pass tagsággal is. Sőt, a Square-Enix és a Microsoft együttműködésének köszönhetően visszakerült Game Pass-ba az első Octopath Traveler is, így mindkét játék elérhető a szolgáltatás keretében. Aki a hagyományos vásárlás híve, az 28.000 forintért megveheti a két részt tartalmazó dupla csomagot is.

Jó kalandozást mindenkinek Orsterra és Solistia világában!