Microsoft Flight Simulator – Dűne Kiegészítő
dreampage 2024. Feb. 14.

Megérkezett a Microsoft Flight Simulator világába a Dűne, egy vadonatúj, ingyenes kiegészítő formájában. A virtuális pilóták ellátogathatnak az Arrakis felszínére, méghozzá egy Ornithopter pilótafülkéjében.

A Microsoft Flight Simulator csapata, a Legendary Pictures és a Warner Bros. Pictures a sorozat történetében először kalauzolják a játékosokat a Földön kívülre. Az új Dűne – Második rész mozifilm alkalmából érkező kiegészítő létezése sosem volt titok, a megjelenési dátuma viszont igen. Nem kell tovább várni, az ingyenes DLC már elérhető a Microsoft Flight Simulator piacterén.

Az egészen különleges kiegészítő egy vadonatúj helyszínt, az Arrakis sivatagos világát tartalmazza, amelyen három gyakorló feladat, öt idő elleni „verseny” és egy kimenekítési küldetés várja a pilótákat. A gyakorló feladatok során meg lehet ismerkedni az Atreides ház legérdekesebb járművével, a Dűne mozifilmből ismert Ornithopterrel, amely se nem helikopter, se nem repülőgép, hanem nagyjából a kettő egyben. Szitakötőre emlékeztető formájával és szárnyaival, utánégetőjével és egyedi manőverezési képességeivel semmihez sem hasonlítható repülési élményt nyújt. Az Ornithopter a Microsoft Flight Simulator „rendes” világában is szabadon használható.

Bár az Arrakis térképe nem teljesen nyílt, hanem egyedileg, a filmek alapján létrehozott helyszín, így is különleges élményt nyújt, és tökéletes alapja a különböző feladatoknak. Kanyonok között cikázás, szabadesés magas hegycsúcsok felől, sőt még egy hatalmas homokvihar elől is menekülhetünk. A kiegészítő valóban új színt visz a Flight Simulator világába, és azok fantáziáját is megragadhatja, akik nincsenek feltétlenül oda az élethű repülésért. A DLC nagyjából 10 GB telepítési méretű.

A Microsoft Flight Simulator elérhető Xbox Series X|S konzolokra és PC-re, valamint az Xbox Game Pass kínálatában is megtalálható. A felhőalapú szolgáltatáson keresztül Xbox One konzolokon és akár mobiltelefonokon is játszható. Jó repülést az Arrakison is!