Samsung tévékre érkezik az Xbox Felhőalapú Játék
dreampage 2022. Jun. 09.

Hamarosan egy 2022-es Samsung Smart TV és egy Bluetooth kontroller is elég lesz ahhoz, hogy Xbox játékokkal játsszunk, köszönhetően az új, okostévékre fejlesztett Xbox alkalmazásnak. A jövőben még egyszerűbben érhetjük el a felhőalapú játékokat.

Az Xbox csapat célja, hogy a világon minél több ember számára hozza el a videójátékok örömét. Ezzel a céllal készült az Xbox Game Pass, és ezért bővül folyamatosan új játékokkal és lehetőségekkel az Xbox Felhőalapú Játék is. A felhő lényege, hogy bármilyen eszközön játszhassunk, legyen az PC, konzol, táblagép, mobiltelefon – vagy hamarosan akár okostévé.

A Microsoft a mai napon bejelentette, hogy hamarosan a 2022-es Samsung Smart TV-kre elérhetővé válik az Xbox app, amelyen keresztül konzol vagy más eszköz nélkül, a tévén át lehet majd streamelni a játékokat, Xbox Game Pass Ultimate tagsággal. A Fortnite ráadásul mindenki számára, akár tagság nélkül is játszható.

  • A 2022-es Samsung okostévéken a Samsung Gaming Hub felületén jelenik majd meg az Xbox app, ezt elindítva lehet bejelentkezni a Microsoft-fiókba. Ultimate előfizetés esetén azonnal több, mint száz játék streamelhető, tagság nélkül pedig a Fortnite próbálható ki egyetlen gombnyomással.
  • Aki még nem rendelkezik Ultimate tagsággal, az bármikor feliratkozhat az első hónapra mindössze 300 forintért, akár az alkalmazáson belül is.
  • A játékok kezelésére mindössze egy Bluetooth kontrollert kell párosítani a tévével. Ez lehet hagyományos Xbox vezeték nélküli kontroller, Xbox Adaptív Kontroller, Xbox Elite Series 2, vagy akár DualSense is. A játékok ezután egyetlen gombnyomással indíthatók – köztük olyan címek, mint a Plague Tale: Innocence, Hades és a Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction, plusz több, mint száz másik.

A Microsoft azt is közölte, hogy bár elsőként csak a 2022-es Samsung tévéken lesz elérhető az Xbox alkalmazás, a jövőben több gyártó több típusára is megérkezhet az app, így egyre több játékos érheti el a felhőn keresztül az Xbox játékokat, konzol vagy más eszköz nélkül is. Ez pedig újabb lépés ahhoz, hogy a játékok öröme tényleg mindenkihez eljusson.