Switch-re és PlayStationre költöznek bizonyos Xbox játékok!
dreampage 2024. Feb. 22.

Idén tavasszal négy közönségkedvenc, korábban kizárólag Xbox konzolokon elérhető játék jelenik meg Nintendo Switch-re és Sony PlayStation 5-re. A stratégiaváltást elsőként négy kisebb, de magas minőségű játék fémjelzi.

Az Xbox vezetősége nemrégiben bejelentette, hogy annak érdekében, hogy a Microsoft játékok minél több játékoshoz jussanak el, saját játékait rivális platformokra is kiadja. A döntés értelmében négy közönségkedvenc Xbox játék kerül át Nintendo Switch és PlayStation 5 konzolokra. Ezek a kalandok így még több játékoshoz juthatnak el, a több játékos pedig nagyobb közösséget jelent.

A multiplatformmá váló címek a következők:

  • Pentiment (Obsidian Entertainment) – Egy különleges, kritikusok által elismert és díjnyertes kalandjáték szemkápráztató vizuális stílussal, amely történelmi alapokon nyugszik. Február 22-től kapható PlayStation 4, PlayStation 5 és Nintendo Switch konzolokon.
  • Hi-Fi Rush (Tango Gameworks) – A díjnyertes és közönségkedvenc, zenés ritmus-akciójáték március 19-én költözik PlayStation 5-re. Február 22-től előrendelhető a PlayStation Store-ban.
  • Grounded (Obsidian Entertainment) – Kooperatív túlélőjáték, amely már több, mint 20 millió játékossal rendelkezik, április 16-tól pedig PlayStation 4, PlayStation 5 és Nintendo Switch konzolokon is elérhető. A játék támogatja a platformok közötti multiplayert PC-n és minden konzolon.
  • Sea of Thieves (Rare) – A legendás, megosztott világú, online kalózos játék április 30-tól PlayStation 5 konzolon is játszható, és február 22-től előrendelhető a PlayStation Store-ban. Több, mint 35 millió játékosával és teljes cross-platform támogatással ez az egyik legnagyobb Xbox játék, amelyet hamarosan mindenki együtt játszhat.

A fenti játékok olyan, már most is multiplatform Microsoft címekhez csatlakoznak, mint a Minecraft, Call of Duty vagy Diablo.