Utolsó Xbox 360 akció
dreampage 2024. Jul. 17.

Július 29-én végleg bezár az Xbox 360 Piactér, addig azonban még jó néhány klasszikus játék jelentős kedvezménnyel vásárolható meg a Microsoft konzolján. A teljes akciós most lett végleges, érdemes rájuk lecsapni, amíg nem késő.

Az Xbox 360 2005-ben, tehát több, mint 18 éve jelent meg, és generációjának meghatározó konzolja lett, amely elhozta a HD korszakot, bevezette az Achievement rendszert, és könnyen elérhetővé tette az online multiplayer játékok örömét a konzolos videójátékosok számára. Sok visszafelé kompatibilis Xbox 360 játékkal a mai napig milliók játszanak Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon.

Sajnos egyszer minden véget ér, és ahogy a Microsoft tavaly augusztusban bejelentette, az Xbox 360-ról elérhető online Piactér (Marketplace) idén július 29-én végleg bezár. Utána már nem lehet sem a konzolról, sem pedig a weboldalról digitális játékokat és DLC-ket vásárolni. Ez azt is jelenti, hogy azok a játékok, amik nem kompatibilisek az újabb Xbox konzolokkal, végleg elérhetetlenné válnak.

Az Xbox 360 öröksége előtt tisztelegve a Microsoft ezért nagyszabású akciót indított a kiadókkal közösen, hogy a Piactér bezárásáig minél több Xbox 360 játék jelentős kedvezménnyel megvásárolható legyen. Sok esetben 80-90%-os ajánlatokról beszélünk, úgyhogy aki még rendelkezik Xbox 360 konzollal, annak itt a tökéletes alkalom, hogy bepótolja, és lehetőség szerint megőrizze ezeket a játékokat. Természetesen minden megvásárolt digitális Xbox 360 tartalom használható marad a bezárás után is.

A teljes Xbox 360 akciós lista alább látható (megjegyzés: nem biztos, hogy a magyar Piactéren minden játék megtalálható):

Ez még nem minden – az Xbox Series X|S konzolok felhasználói számára is megjelent egy apróság, egy új dinamikus háttér, ami az Xbox 360 „pengék” kezelőfelületét ábrázolja. Ez volt a legendás konzol első menürendszere.

Dinamikus háttér beállítása Xbox Series X|S-en:

Beállítások / Általános / Személyre szabás / Saját háttér / Dinamikus hátterek