Xbox 2023-as évösszefoglaló
dreampage 2023. Dec. 19.

Most minden Xbox játékos számára lehetőség nyílik, hogy összegezze az év statisztikáit a hivatalos Xbox honlap dedikált oldalán, ahol meg lehet nézni, mi mindennel játszottunk, és főként mennyit, nem beszélve az achievement-vadászat eredményeiről.

Végéhez közeledik 2023, ilyenkor érdekes és izgalmas visszatekinteni, vajon mi mindent műveltünk kedvenc hobbink oltárán áldozva. Az Xbox-hálózat nem felejt, rögzít minden adatot, a játékidőt, a megnyitott achievementeket és sok minden mást. A Microsoft a napokban fel is lőtt egy oldalt, amely kifejezetten a 2023-as adatok összegzésére szolgál, így mindenki megnézheti, hogyan is nézett ki az elmúlt esztendő a saját teljesítménye alapján.

Az a sok óra, amit beletettünk a küldetésekbe vagy a multiplayer meccsekbe/versenyekbe. Az a – vélhetően – rengeteg játék, amit rongyosra játszottunk, vagy épp csak kipróbáltunk, de azért pont beadott egy achievementet. Az év során megszerzett játékospontok, amikkel gyarapodott videójátékos karrierünk. Az Xbox.com „Year in Review” oldala a személyre szabott adatokat látványos és informatív formában összegzi, érdemes vetni rá egy pillantást.

Hogyan érhető el a Year in Review oldal

A Microsoft egyébként közzé tett néhány általános adatot is az Xbox platform elmúlt évéről. Eszerint a felhasználók ebben az évben több, mint 36 ezer játékkal játszottak, 4.5 milliárd achievementet nyitottak meg, és 91 milliárd játékospontot gyűjtöttek. Mindenki megnézheti, ehhez mennyit tett hozzá saját maga, hogy aztán 2024-ben remélhetőleg még több élménnyel gazdagodjon.

Az évnek persze még nincs vége, és aki ki akarja használni a hátralévő napokat, az az év legjobb ajánlatait találja az idei Visszaszámlálás Akcióban. Jó játékot, és kellemes ünnepeket!