Xbox Game Pass Core bejelentés
dreampage 2023. Jul. 17.

Hamarosan megszűnik az Xbox Live Gold tagság, a helyét pedig egy új, alapszintű Xbox Game Pass csomag, a Core veszi át. A Microsoft részleteket közölt az új tagságról, amellyel kibővül a Game Pass kínálat.

Hosszú idő után változik az Xbox platform előfizetéses kínálata. A márka fennállása óta elérhető Xbox Live Gold tagság megszűnik, helyette pedig bevezetésre kerül az Xbox Game Pass Core tagság, amely a legalacsonyabb havidíjas megoldásként tulajdonképpen kiváltja, és némileg változtat az eddig megszokott Gold előnyökön. A havi ingyenes játékok rendszere például megszűnik, de a Core tagok így is kapnak egy méretes gyűjteményt a normál konzolos Game Pass katalógusból. Minden más pedig gyakorlatilag változatlan marad, így aki jelenleg csak Xbox Live Gold előfizetéssel rendelkezik, annak nem kell tennie semmit.

Amit az Xbox Game Pass Core-ról tudni érdemes, dióhéjban:

  • A jelenlegi Xbox Live Gold tagoknak nincs teendőjük – az Xbox Live Gold tagságok szeptember 14-én automatikusan átalakulnak Xbox Game Pass Core tagsággá.
  • Ugyanez vonatkozik az Xbox Game Pass Ultimate tagokra: nem kell tenni semmit, az Xbox Live Gold funkciók Xbox Game Pass Core funkciókként élnek tovább az Ultimate részeként.
  • Szeptember 1-jén megszűnik a Games With Gold (Játékok Golddal) program. Az ingyenes játékok helyett egy úgynevezett Core Gyűjteményt kapnak a tagok. Ebben több, mint 25 konzolos játék szerepel majd, köztük olyan címek, mint a Forza Horizon 4, Ori and the Will of the Wisps, Grounded, Fallout 4 és sok más. A Core Gyűjtemény időnként frissítve lesz, de nem olyan rendszerességgel, mint a nagy Game Pass katalógus.
  • Minden korábban letöltött ingyenes Gold játék megmarad: a hozzáférés ezekhez a játékokhoz egészen addig él, amíg a játékos rendelkezik aktív Game Pass Core vagy Game Pass Ultimate tagsággal. Ez a rész tehát ugyanúgy működik ezután is, mint az Xbox Live Gold esetében.
  • A konzolos online játék funkciója is változatlan marad: ez a Game Pass Core (és az Ultimate) része lesz, ugyanúgy, ahogy eddig az Xbox Live Gold része volt.
  • A heti „Gold Ajánlatok” kedvezmények is megmaradnak, csupán nevet váltanak, és „Game Pass Ajánlatoknak” fogják hívni őket. A Core és Ultimate tagok ugyanúgy hozzáférnek majd.
  • Nem változnak az Ingyenes Játéknapok (Free Play Days) sem. Ezt is a Core és Ultimate tagok vehetik majd igénybe ezután.

Látható tehát, hogy az Xbox Game Pass Core csaknem egy az egyben kiváltja az Xbox Live Gold előnyeit, az egyedüli változás az ingyenes játékok rendszerében lesz. Havi két játék helyett egy több, mint 25 címből álló gyűjteményt érhetnek majd el az Xbox Game Pass Core előfizetők, amely időnként frissítve/bővítve lesz.

Az új Xbox Game Pass Core tagság a tervek szerint szeptember 14-én indul minden Xbox régióban, így Magyarországon is. A fenti táblázatban szemléletesebben is össze lehet hasonlítani a különböző Game Pass szinteket (a kép kattintásra nagyobb lesz).

További információk az Xbox Game Pass Core-ról: Xbox Game Pass Core | Xbox