Xbox Games Showcase összefoglaló
dreampage 2024. Jun. 09.

Június 9-én este a Microsoft megtartotta hagyományos nyári műsorát, amelyben megismerhettük a közeli és távolabbi jövőben érkező legfontosabb Xbox játékokat. Bejelentésekből és premierekből nem volt hiány.

Bemutatkozott az új DOOM, végre gameplay-t láthattunk a Perfect Darkból, megkaptuk a Microsoft Flight Simulator 2024 megjelenési dátumát, láthattunk jó néhány világpremiert – összesen 30 játék mutatkozott be az Xbox Games Showcase 2024 műsorában. Néhány külsős cím mellett az Xbox Game Studios, a Bethesda és az Activision-Blizzard játékai dominálták a show-t, nem mindennapi gyűjteményt mutatva be – és természetesen ezek mindegyike játszható lesz Xbox Game Pass tagsággal is a megjelenésük napjától. Nézzük dióhéjban a legfontosabb bejelentéseket:

 

DOOM: The Dark Ages

Előzményjáték érkezik a Bethesda/id Software fejlesztésében a legendás DOOM sorozathoz. A The Dark Ages alcímű epizód a Doom Slayer első kalandjait mutatja be, amikor még az istenek szuperfegyverének számított, és nem a Föld hőse volt. A nagy tempójú, látványos FPS 2025-ben érkezik.

 

State of Decay 3

Gameplay videót ugyan nem, de egy új hangulatfestő bemutatót kaptunk az Undead Labs régóta készülő zombis túlélőjátékáról. A State of Decay 3 folytatja azt, amit az első két részben megszerettünk. Hogy mikor, azt viszont még nem tudni.

 

Starfield: Shattered Space

Valamikor idén ősszel nagyszabású kiegészítőt kap a Starfield, a Bethesda Game Studios sci-fi szerepjátéka. A trailerből kiderül, hogy nem mindennapi kihívásokra számíthatunk, és ezúttal bizony természetfeletti erőkkel is meg kell majd küzdenünk.

 

Fallout 76: Skyline Valley

Fennállása első térképbővítményét kapja hamarosan a Fallout 76, az egyre népszerűbb poszt-apokaliptikus MMO. A Bethesda játéka hangulatos bemutatót kapott, a kiegészítőre pedig nem is kell sokat várni, hiszen június 12-én, vagyis jövő hét szerdán érkezik.

 

South of Midnight

A Compulsion Games (We Happy Few) legújabb játéka egy lenyűgözően szép, bizarr fantasy kaland egyedi világgal, teremtményekkel és főhőssel, ahol a gyönyörű látványt érdekes, animációs rajzfilmekre emlékeztető átvezetők egészítik ki. A meseszép gameplay bemutató végén az is kiderült, hogy a produkció valamikor 2025-ben jelenik meg.

 

Age of Mythology: Retold

Az idei őszi játékfelhozatalt gazdagítja a legendás Age of Mythology remake-je, modern látvánnyal, konzolokra (is) optimalizált játékmenettel és látványos fantasy RTS csatákkal. A valós idejű stratégiai játék szeptember 4-én jelenik meg Xbox konzolokra és PC-re.

 

Perfect Dark

Az előzetes pletykák alapján talán nem is számítottunk rá, mégis bemutatkozott a The Initiative és a Crystal Dynamics által fejlesztett, vadonatúj Perfect Dark. Ráadásul mindjárt jókora gameplay bemutatót is kaptunk, a produkció a jelek szerint szépen alakul. Megjelenési dátum viszont még közelítőleg sincs.

 

Diablo IV: Vessel of Hatred

A közelmúlt egyik legfontosabb Activision-Blizzard játéka, a Diablo IV is hamarosan megkapja első nagy kiegészítőjét. A Vessel of Hatred tovább folytatja az alapjáték kampányát, és új helyszínekre kalauzolja a játékosokat. A DLC látványos nyitóanimációját a műsorban láthattuk – maga a tartalom pedig október 8-án jön.

 

Fable

2025-ben végre velünk lesz a Playground Games által fejlesztett, vadonatúj Fable, amely látványosabb, mint valaha, és ismét egy remek és humoros (és a játékból többet mutató) videóval jelentkezett. Még várni kell rá, de alighanem megéri.

 

Microsoft Flight Simulator 2024

Még szebb, még tartalmasabb és még élethűbb lesz a Microsoft Flight Simulator következő generációja. A 2024-es kiadás lenyűgöző trailert kapott, benne megismerkedhettünk néhány küldetéstípussal. Az új szimulátor végeláthatatlan lehetőségeket ígér, november 19-én Xbox Series X|S-en és PC-n.

 

Indiana Jones and the Great Circle

Méretes gameplay és átvezető-bemutatót kaptunk a MachineGames új játékából. A belső nézetes Indiana Jones kaland rendkívül látványosnak ígérkezik, és meg van benne a filmekre jellemző stílus és humor, úgyhogy egy igazán ütős kalandjátékban reménykedhetünk. Megjelenési dátum viszont nincs, remélhetőleg még 2024-ben megérkezik.

 

Avowed

Szintén nem kapott megjelenési dátumot az Obsidian Entertainment készülő szerepjátéka, ami kár, mert a játék nagyon szép, és érdekes fantasy kalandot ígér a Pillars of Eternity univerzumában. Az új trailerből mindenesetre megismerhettük a történet alapjait, és pillantást vethettünk a változatos helyszínekre is.

 

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Látványra és érdekességre nem lehet panasz a régóta várt S.T.A.L.K.E.R. 2 esetében sem. A GSC Game World fejlesztése brutális kalandokat ígér a Zónában, radioaktív szörnyekkel, természetfeletti jelenségekkel és kőkemény túlélő mechanikákkal. Megjelenés szeptember 5-én.

 

Gears of War: E-Day

Előzményjátékkal kezdődött, előzményjátékkal is végződött az Xbox Games Showcase: bemutatkozott a The Coalition következő Gears játéka, az E-Day, amely a Sáskák felbukkanását mutatja be egy fiatalabb Marcus Fenix szemszögéből. A meglepetés trailer a legelső rész hangulatát hozza fantasztikus látvány mellett.

 

Az Xbox Games Showcase természetesen nem kizárólag a belsős fejlesztésekről szólt, hiszen láthattunk jó néhány produkciót a külsős partnerektől is. A műsorban mutatkozott be – többek között – az új Life is Strange játék, a WUCHANG: Fallen Feathers, az Atomfall és a FragPunk. Aki minden videót szeretne megnézni, az megteheti az Xbox YouTube csatornáján.

2024-ben és 2025-ben tehát példátlanul sok belsős fejlesztésű játék érkezik Xbox konzolokra és PC-re, a first-party kínálat jelenleg nagyobb és változatosabb, mint talán bármikor korábban. Érdemes újranézni a videókat, kiválasztani a kedvenceket, és felkészülni egy rendkívül sűrű második félévre, valamint a távolabbi jövőre. Unatkozni, na azt nem fogunk.