Xbox Gamescom 2023 információk
dreampage 2023. Aug. 02.

Az Xbox minden eddiginél komolyabb minőségben lesz jelen az idei Gamescomon, ma pedig további részleteket ismerhetünk meg arról, mire számíthatnak a helyszínen a látogatók.

A Microsoft már korábban bejelentette, hogy idén sem hagyják ki a németországi Gamescom rendezvényt, amely a világ legnagyobb videójátékos eseménye. Az augusztus 24-27 között, Kölnben megrendezett eseményre sok hazai videójáték rajongó is rendszeresen kilátogat, ezért érdemes tudni, mire számíthatnak a jelen lévők. Röviden: az eddigi legnagyobb Xbox standra.

A 2023-as Xbox stand a Koelnmesse északi bejáratától nem messze, a 8-as teremben lesz látható, összesen több, mint 150 játékállomással, egyedi fotózási lehetőségekkel, és egy külön erre a célra berendezett, 300 fős színházteremmel, ahol a látogatók a Starfield és a Forza Motorsport legújabb prezentációit nézhetik majd meg. Az exkluzívok között látható lesz az Ara: History Untold, és most először élőben is kipróbálható lesz a Towerborne. A standon ezen kívül a The Elder Scrolls Online és a Microsoft Flight Simulator legújabb tartalmi frissítéseit is ki lehet próbálni.

Az ID@Xbox program és a külsős kiadók több, mint 25 további címmel képviseltetik magukat az Xbox standon. A helyszínen meg lehet nézni olyan produkciókat, mint a S.T.A.L.K.E.R. 2, a Payday 3, Jusant, Armored Core VI: Fires of Rubicon, Party Animals, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, Under the Waves, Persona 5 Tactica és sok más. Mindenki számára kipróbálható lesz a Lamplighter’s League, a Steamworld Build, a Lightyear Frontier és sok más újdonság.

A helyszínen PC Game Pass kihívások is lesznek, amikkel PC Game Pass tagságot, Omen gamer laptopokat, HyperX headseteket, sőt még Nvidia GeForce NOW tagságot is lehet nyerni. Maga a stand bárki számára megközelíthető lesz, szó szerint: akadálymentesített bejáratok, igény szerint Xbox Adaptív Kontrollerek illetve jelbeszéd-fordítók is rendelkezésre állnak.

Az Xbox stand nyitvatartási ideje:

  • Augusztus 24, csütörtök: 10:00 – 20:00
  • Augusztus 25, péntek: 10:00 – 20:00
  • Augusztus 26, szombat: 9:00 – 20:00
  • Augusztus 27, vasárnap: 9:00 – 20:00

Élő közvetítés a standról

Azok, akik nem tudnak kilátogatni a Gamescom helyszínére, részben élőben is követhetik az eseményeket. Augusztus 23-tól 25-ig, minden nap nagyjából három óra hosszú élő streamet lehet majd nézni, amelyekben gameplay videók, fejlesztői beszélgetések és más közösségi események adják át a show hangulatát.

Xbox FanFest @ gamescom 2023

Azok, akik regisztrálnak az Xbox FanFest programra, egy különleges „After Hours” Xbox standhoz kaphatnak korai belépési lehetőséget, ahol találkozhatnak az Xbox csapat tagjaival, nyereményjátékokban vehetnek részt stb. Online is lesz FanFest, az Xbox Twitch oldalán lehet majd élőben nézni augusztus 23-án, 20:30-tól.

Akár személyesen, akár online, de remélhetőleg minél több Xbox játékos közelebbi bepillantást kaphat az Xbox világába, na és persze a közeljövő legjobb játékaiba a Gamescom segítségével.