Xbox Series S 1 TB bejelentés
dreampage 2024. Aug. 26.

2024. október 15-től Magyarországon is elérhető lesz az új, 1 TB-os SSD-vel szerelt, fehér Xbox Series S konzol, 139.990 Ft becsült fogyasztói áron. A kereskedőknél hamarosan előrendelhetővé válik az új gépcsomag.

Frissíti konzolos ajánlatait a Microsoft 2024 őszén – ez volt az idei gamescom egyik hardveres bejelentése. Idén októberben az eddigi 512 GB-os tárhely helyett már 1 TB-os SSD-vel is beszerezhető lesz a digitális Xbox Series S konzol, az eddig megszokott fehér színben (a fekete változat kapható már egy ideje).

Az Xbox Series S tökéletes választás azoknak, akik 1080p felbontású tévén vagy monitoron játszanak, és megfizethető áron szeretnének egy konzolt, amely lejátssza az összes modern játékot. Zen 2 processzorával és villámgyors SSD-jével a Series S egy gyors, könnyen kezelhető konzol, aminek kis mérete és hangtalan működése ideálissá teszi bármelyik gyerek- vagy hálószobába is akár. A konzol támogatja a HDR szabványokat (HDR10 és Dolby Vision), a Dolby Atmos hangrendszert, a Quick Resume funkciót, és minden játékban villámgyors töltési időket produkál. Bizonyos játékok esetén akár a 120 fps képfrissítés vagy az 1440p illetve nagyobb felbontás is támogatott.

A konzol egyik hátránya a „nagy testvérhez” képest a kisebb háttértár volt, ám ennek hamarosan vége. Az október 15-én megjelenő új Series S-ben már 1 TB méretű SSD található, amire több játék fér, így akár a legnagyobb méretű játékok (pl. Microsoft Flight Simulator, Diablo IV, Call of Duty stb.) is telepíthetők rá párhuzamosan.

Az új gépcsomag magyarországi ajánlott fogyasztói ára 139.990 Ft, a hivatalos partnereknél is viszonteladóknál hamarosan előrendelhetővé válik.

További információ az Xbox Series S-ről a hivatalos honlapon található.