Xbox @ Tokyo Game Show 2023
dreampage 2023. Sep. 20.

A Microsoft visszatér Japánba, és saját műsort tart a 2023-as TGS (Tokyo Game Show) alkalmából, amely elsősorban a japán partnerekre és játékokra fókuszál, új Game Pass bejelentésekkel.

Továbbra is célja a Microsoftnak, hogy minél több japán fejlesztőt és játékot vonzzon Xbox platformra. Bár a konzolok hagyományosan nem szerepelnek jól a szigetország piacán, az Xbox Japan ennek ellenére folyamatosan új partnereket és szériákat szerez a platform számára, amelyek az elmúlt években jelentősen színesítették a palettát – elég csak olyan sorozatokra gondolni, mint a Yakuza, Dragon Quest vagy Persona. A munka nem áll meg, tovább folyik a kampány a japán játékokért, ennek következő állomása lehet a Tokyo Game Show 2023, ahol a Microsoft saját Xbox műsort tart.

Az ígéretek szerint az élő műsorban új információkat kapunk Xbox Game Studios és Bethesda játékokról, illetve külső partnerek produkcióiról, amik értelemszerűen elsősorban japán és ázsiai alkotásokat jelentenek. Új Xbox Game Pass bejelentések is lesznek, vagyis még több japán játék kerül be a szolgáltatás kínálatába – a kérdés már csak az, hogy mik.

Az Xbox TGS 2023 műsor időpontja, magyar idő szerint:

  • 2023. szeptember 21, csütörtök, 11:00

Hol lehet nézni?

Vagy itt:

Azok a szerencsés játékosok, akik a helyszínen tartózkodnak, szeptember 23-án, szombaton személyesen is találkozhatnak az Xbox vezetőivel, Phil Spencerrel és Sarah Bonddal, akik az IGN Japan vendéglátásában vesznek részt egy különleges rajongói eseményen.

A Tokyo Game Show teljes programja és egyéb részletei megtalálhatók a hivatalos honlapon. Mi pedig kíváncsian várhatjuk, milyen új japán címeket jelentenek be Xboxra, illetve a Game Pass kötelékébe.