Xbox felhőalapú játék Amazon Fire TV-n
dreampage 2024. Jun. 27.

A mai napon 25 országban, köztük Magyarországon is elérhetővé válik az Xbox felhőalapú játék az Amazon Fire TV eszközökön. Ezzel újabb lehetőség nyílik meg az Xbox Game Pass Ultimate tagok előtt a konzol nélküli játékra.

Az Xbox csapata folyamatosan dolgozik azon, hogy konzol nélkül is lehessen Xbox játékokkal játszani bárhol, bármikor. Ennek a törekvésnek a következő lépése az Amazon és a Microsoft közötti együttműködés, amelynek keretében mától 25 országban, köztük Magyarországon is elérhetővé válik az Xbox alkalmazás az Amazon Fire TV eszközökön. Az Xbox appon keresztül a Game Pass Ultimate előfizetők szabadon streamelhetik a szolgáltatásban szereplő játékokat, egyenesen a felhőből.

A fejlesztés a Fire TV Stick 4K (2023) és a Fire TV Stick 4K Max (2023) eszközöket érinti. Ezek a tévéhez csatlakoztatható eszközök praktikus és megfizethető megoldást jelentenek arra, hogy az Xbox appon keresztül bárki elkezdhessen Xbox játékokkal játszani. A kezdéshez csak egy Amazon Fire TV Stick, egy Bluetooth vezeték nélküli kontroller és egy Xbox Game Pass Ultimate tagság szükséges. Ez utóbbi azonnali hozzáférést kínál több száz konzolos játékhoz, köztük olyan exkluzívokhoz, mint a Senua’s Saga: Hellblade II, a Starfield, a Forza Horizon 5 és sok más.

Ugyancsak elérhető az Xbox Game Pass Ultimate kínálatában a Bethesda Game Studios Fallout sorozata, benne a Fallout 76-tal és a Fallout 4-gyel. Úgyhogy akinek tetszett a tavasszal az Amazon Prime kínálatában megjelent, élőszereplős Fallout sorozat, az most a játékokkal is tehet egy próbát.

Letöltés után az Xbox alkalmazással könnyen és gyorsan elérhetővé válnak a játékok. Ezt kell tudni:

  • Telepítsd az Xbox appot Amazon Fire TV eszközödre.
  • Az appon belül jelentkezz be Microsoft-fiókoddal.
  • Ha még nincs Xbox Game Pass Ultimate tagságod, ezen az oldalon könnyen feliratkozhatsz rá.
  • Csatlakoztass egy Bluetooth vezeték nélküli kontrollert. Az Xbox vezeték nélküli kontroller, az Xbox Adaptív Kontroller, a PlayStation DualSense vagy a DualShock 4 is kompatibilis.
  • Indítsd el a kedvenc játékodat!

Az elmúlt években a Microsoft folyamatosan bővítette az Xbox felhőalapú játék elérhetőségét, hogy még több eszköz és még több ember érhesse el világszerte. Ezekhez csatlakozott most az Amazon Fire TV. Aki további részletekre kíváncsi, az olvashat az új felhőalapú szolgáltatásról az Amazon blogján, illetve a hivatalos honlapon egyaránt.