Xbox konzolok nagyobb tárhellyel hamarosan
dreampage 2024. Jun. 09.

A Microsoft az Xbox Games Showcase alatt jelentette be, hogy idén ősztől nagyobb tárhellyel lesznek kaphatók az Xbox Series X|S konzolok – és megjelenik egy új, fehér, lemezmeghajtó nélküli Series X is.

2024-ben magasabb fokozatba kapcsol az Xbox belsős játékkínálata. A Senua’s Saga: Hellblade II után olyan játékok várhatók idén, mint az Avowed, a Microsoft Flight Simulator 2024, az Age of Mythology: Retold vagy az Indiana Jones and the Great Circle. A rengeteg játékhoz rengeteg tárhely kell, ezen igyekszik segíteni a vállalat azzal, hogy új opciókat tesz elérhetővé az Xbox Series X|S termékpalettán.

Xbox Series S – 1TB Robot White

  • Tavaly óta már kapható 1TB-os SSD-vel a kisebbik Xbox konzol, idén ősztől azonban az 1TB-os tárhely fehér színben is kapható lesz azok számára, akik megfizethető megoldást keresnek. Hamarosan tehát a fehér Series S-ben is 1TB-os tárhely lesz elérhető a korábbi 512 GB-os helyett.

Xbox Series X – 1TB Digital Edition

  • Most először fehér színben is elérhető lesz a nagyobb, erősebb Xbox Series X, méghozzá teljesen digitális konzolként, lemezmeghajtó nélkül. A fehér Series X-ben 1TB-os SSD lesz.

Xbox Series X – 2TB Galaxy Black Special Edition

  • A legnagyobb tárhelyet az új kiadású Xbox Series X kapja, amelyben megmarad a lemezmeghajtó, az SSD 2TB-ra hízik, maga a konzol pedig különleges „galaxisfekete” festést kap, rajta csillagokkal és zöld talppal. A hozzá kapott kontroller d-padján szintén csillagok láthatók, az alján pedig zöld betét látható.

A három új kiadású Xbox Series konzol valamikor idén kerül a boltok polcaira, a hivatalos megfogalmazás szerint „bizonyos piacokon”, így az egyelőre nem világos, hogy Magyarországon is kaphatók lesznek-e az új gépcsomagok.