Xboxra is megérkezik a Humanity
dreampage 2024. Apr. 30.

Az elmúlt évek egyik legjobb puzzle játéka hamarosan végre Xbox platformon is játszható lesz. A Humanity-ben az emberiség sorsa a mi kezünkbe – pontosabban mancsainkba – kerül, ráadásul Game Pass tagság esetén is.

A japán enhance csapata (Tetris Effect, Lumines) éppen egy éve dobta piacra a legújabb, Humanity című játékát, amely azonnal nagy népszerűségre tett szert. A puzzle és valós idejű stratégiai elemeket ötvöző, különleges játékban egy Shiba Inu kutyát alakítunk, akinek feladata elvezetni az emberiséget a következő céljáig. Az emberiség ebben az esetben egy valóban hatalmas embertömeget jelent, amely vakon követi a főhőst. A játékos feladata úgy mozogni és manipulálni a pályákat, illetve olyan parancsokat adni az embereknek, amivel elérhető az adott pálya végcélja. Vannak opcionálisan összegyűjthető aranyszobrok is, a kampány előrehaladtával pedig egyre több képesség nyílik meg a tömeg számára, az egyszerű fordulástól az ugráson át az úszásig.

Ötletes játékmenetének, látványvilágának és hangulatának köszönhetően a Humanity – hasonlóan a fejlesztők többi játékához – hamar sikeres lett a játékosok és a kritikusok körében is. Az eredeti megjelenésből az Xbox sajnos kimaradt, most azonban mi is bepótolhatjuk ezt az egyedi kalandot: alig több, mint egy évvel a többi platform után, május 30-án a Microsoft konzoljaira is megérkezik az emberterelgetős kaland. A jó híreknek ezzel még nincs vége, a játék ugyanis az első naptól elérhető lesz Xbox Game Pass tagsággal is, PC-n és Xbox konzolokon egyaránt.

A kampány több, mint 90 pályából áll akadályokkal, ellenségekkel, logikai feladványokkal, sőt még főellenség harcokkal is. Emellett elérhető a játékban egy könnyen kezelhető pályaszerkesztő is, amivel saját helyszíneket hozhatunk létre, ezeket megoszthatjuk, és persze a mások által készített végtelen mennyiségű pályák között is csemegézhetünk.

A Humanity tehát 2024. május 30-án érkezik Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra, ára 10.400 forint lesz, a Game Pass tagok pedig akár már most előtelepíthetik a játékot.